Share

De 21ste speeldag in de Super League werd overschaduwd door het forfait van DVC Eva’s Tienen op bezoek bij titelverdediger Standard, een primeur in de Super League en een smet op het Belgische vrouwenvoetbal in het seizoen dat de Belgian Red Flames zich voor het eerst wisten te plaatsen voor een EK-eindronde. Uiteindelijk werden er in concurrentie met de UEFA Champions League wel nog twee wedstrijden gespeeld die bij momenten toch konden boeien.

KSK Heist kwam na de 12-1-pandoering eerder dit seizoen nu zelfs op voorsprong op bezoek bij KAA Gent Ladies. Anne Huybrechts zorgde daarvoor halfweg de eerste helft (0-1). Vervolgens konden de vrouwelijke Buffalo’s al snel het evenwicht herstellen dankzij een doelpunt van Margaux Van Ackere (1-1). Die score stond ook bij de rust op het bord zodat de vraag bleef of KSK Heist eventueel op weg was naar een onverhoopt resultaat. Vroeg in de tweede helft werden die illusies al vlug in de kiem gesmoord door een tweede doelpunt van Isabelle Iliano (2-1). Nadien kon KAA Gent Ladies, dat toch opnieuw een flink aantal kansen kreeg, verder uitlopen dankzij Mariam Abdulai Toloba (3-1), Kassandra Missipo (4-1) en Chloë Vande Velde (5-1). Dankzij deze overwinning sprong KAA Gent Ladies met een beter doelsaldo opnieuw over RSC Anderlecht naar de tweede plaats.

Bekijk de hoogtepunten van KAA Gent Ladies – KSK Heist met dank aan Sportbeat:

In het andere duel op deze dinsdag 14 maart 2017 in het Eneco Stadion van Leuven begon KRC Genk Ladies het felst op bezoek bij OH Leuven maar de knal van Lien Mermans sprong via de onderkant van de lat opnieuw het veld in. Het was vervolgens OH Leuven die scoorde toen Sofie Van Houtven bij een terugspeelbal de bal te ver van haar voet liet springen en Celien Guns op de loer lag om beheerst de bal te veroveren en in doel te trappen (1-0). Nadien volgde nog een evenwichtige wedstrijd met kansen langs beide kanten maar doelpunten vielen er niet meer zodat OH Leuven na afloop kon juichen na deze knappe overwinning. Nu vrijdag 17 maart 2017 speelt OH Leuven opnieuw thuis maar dan aan de Korbeekdamstraat in Oud-Heverlee tegen KSK Heist.

Bekijk de hoogtepunten uit OH Leuven – KRC Genk Ladies met dank aan Sportbeat:

RSC Anderlecht kwam niet in actie op de 21ste speeldag want het was vrij!

Dit waren alle doelpuntenmakers op de 21ste speeldag in de Super League:

Standard – DVC Eva’s Tienen 5-0 forfait;

KAA Gent Ladies – KSK Heist 5-1 (rust: 1-1);
Doelpunten: 23′ Anne Huybrechts 0-1, 27′ Margaux Van Ackere 1-1, 50′ Isabelle Iliano 2-1, 70′ Mariam Abdulai Toloba 3-1, 85′ Kassandra Missipo 4-1, 90′ Chloë Vande Velde 5-1.

OH Leuven – KRC Genk Ladies 1-0 (rust: 1-0);
Doelpunt: 25′ Celien Guns 1-0.

RSC Anderlecht bye.

Dit is de stand na 21 speeldagen:
1. Standard 18-45 (56-23);
2. KAA Gent Ladies 18-39 (52-10);
3. RSC Anderlecht 18-39 (46-16);
4. KRC Genk Ladies 16-19 (23-19);
5. OH Leuven 17-16 (18-32);
6. KSK Heist 18-13 (15-60);
7. DVC Eva’s Tienen 17-3 (12-62).

Topscorers na speeldag 21:

23 goals:
Sanne Schoenmakers (Standard);
13 goals:
Amber Maximus (KAA Gent Ladies);
8 goals:
Ella Van Kerkhoven (RSC Anderlecht);
7 goals:
Davinia Vanmechelen (Standard), Anaëlle Wiard (RSC Anderlecht);
6 goals:
Elke Van Gorp (KAA Gent Ladies), Justine Vanhaevermaet (RSC Anderlecht), Chloé Vande Velde (KAA Gent Ladies);
5 goals:
Sylke Calleeuw (KRC Genk Ladies), Zoe Van Eynde (Standard), Lola Wajnblum (RSC Anderlecht), Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies), Heleen Jaques (RSC Anderlecht), Elke Meers (DVC Eva’s Tienen), Kassandra Missipo (KAA Gent Ladies);
4 goals:
Lore Asselberghs (OH Leuven), Corina Luijks (DVC Eva’s Tienen), Elena Dhont (KAA Gent Ladies), Lien Mermans (KRC Genk Ladies), Stephanie Suenens (KSK Heist), Margaux Van Ackere (KAA Gent Ladies);
3 goals:
Charlotte Cranshoff (Standard), Julie Biesmans (Standard), Tine De Caigny (RSC Anderlecht), Aline Zeler (Standard), Yuna Appermont (Standard);
2 goals:
Isabelle Ebhodaghe (DVC Eva’s Tienen), Sarah Wijnants (Standard), Jana Janssens (OH Leuven), Ulrike De Frère (RSC Anderlecht), Silke Leynen (KRC Genk Ladies), Marie Minnaert (KAA Gent Ladies), Inge Heiremans (KSK Heist), Elien Van Wynendaele (KAA Gent Ladies), Riete Loos (KRC Genk Ladies), Sheila Broos (KSK Heist), Laura De Neve (RSC Anderlecht), Anne Huybrechts (KSK Heist), Isabelle Iliano (KAA Gent Ladies), Mariam Abdulai Toloba (KAA Gent Ladies);
1 goal:
Luna Maes (KSK Heist), Anaïs Bey-Temsamani (OH Leuven), Noémie Gelders (RSC Anderlecht), Anke Vanhooren (RSC Anderlecht), Lore Vanschoenwinkel (KRC Genk Ladies), Karen Meeus (KSK Heist), Charlotte Van Bavel (KSK Heist), Sheryl Merchiers (KAA Gent Ladies), Charlotte Tison (RSC Anderlecht), Laura Gorniak (Standard), Silke Vanwynsberghe (KAA Gent Ladies), Henriette Awete (RSC Anderlecht), Matilde Drumont (OH Leuven), Petra Baldewijns (OH Leuven), Britt Vanhamel (OH Leuven), Yentl De Coster (OH Leuven), Shari Van Belle (KAA Gent Ladies), Valentine Hannecart (Standard), Yana Daniëls (RSC Anderlecht), Fien Steyvers (KRC Genk Ladies), Yenthe Kerckhofs (KRC Genk Ladies), Maurane Marinucci (Standard), Ymke Bruwier (KSK Heist), Margaux Eymael (DVC Eva’s Tienen), Nicky Van Den Abbeele (RSC Anderlecht), Celien Guns (OH Leuven).

Owngoals:
Jody Vangheluwe (KAA Gent Ladies voor Standard), Lauren Huys (KSK Heist voor KRC Genk Ladies), Veerle Van der Motte (OH Leuven voor RSC Anderlecht), Charlotte Van Bavel (KSK Heist voor KRC Genk Ladies), Fien Steyvers (KRC Genk Ladies voor OH Leuven), Marie Minnaert (KAA Gent Ladies voor Standard), Morgane Wijns (OH Leuven voor RSC Anderlecht), Imke Courtois (Standard voor KSK Heist).

PS: De doelpunten van de wedstrijd KAA Gent Ladies – Standard (speeldag 2) en Standard – OH Leuven (speeldag 3) blijven geldig!

*** Dit is het programma voor de 22ste speeldag op vrijdag 17 maart 2017 om 20u30:
OH Leuven – KSK Heist (Korbeekdamstraat, Oud-Heverlee);
Scheidsrechter: Irina Lyussina.

KAA Gent Ladies – DVC Eva’s Tienen 5-0 forfait;

Op zaterdag 18 maart 2017 om 15u:
KRC Genk Ladies – RSC Anderlecht (E. Van Dorenlaan, Genk).
Scheidsrechter: Hannelore Onsea.

Standard bye.

*** Op dinsdag 21 maart 2017 staat ook nog een inhaalduel op het programma om 20 uur:

KRC Genk Ladies – DVC Eva’s Tienen (E. Van Dorenlaan, Genk).
Scheidsrechter: Irmgard Van Meirvenne.

Lees meer over OH Leuven – KRC Genk Ladies:
Website OH Leuven

Share