Share

Het was niet de avond van Kevin De Bruyne bij Manchester City maar wel die van Gouden Schoen Tessa Wullaert bij VfL Wolfsburg want zij zette haar club iets meer dan een kwartier voor tijd mee op weg naar de halve finales van de Duitse beker!

Rode Duivel Kevin De Bruyne verdedigde met Manchester City op bezoek bij AS Monaco een 5-3-voorsprong uit de heenwedstrijd van de achtste finales van de UEFA Champions League maar in het Stade Louis II liep het fout voor het team van Pep Guardiola. Manchester City verloor uiteindelijk met 3-1 aan de Azurenkust en mag dus een kruis maken over de kwartfinales!

Belgian Red Flame Tessa Wullaert begon in de kwartfinale van de Duitse beker op de bank in de topaffiche op bezoek bij regerend landskampioen Bayern München. Na een uur mocht ze invallen voor de Noorse Caroline Hansen bij de club waarmee ze vorig seizoen de beker won en met succes want iets meer dan een kwartier voor tijd zorgde ze mee voor het openingsdoelpunt van dichtbij na een voorzet van Anna Blässe (0-1, 73ste minuut). Ze zette Gina Lewandowski onder druk en via de Amerikaanse ging de bal binnen, zo liet Tessa Wullaert achteraf ook weten. Vijf minuten voor het slot werd het 0-2 toen Isabel Kerschowski na een lange ren over links de bal voorgaf richting Pernille Harder en Gina Lewandowski, alweer ongewild, opnieuw in eigen doel besloot (0-2, 86ste minuut). VfL Wolfsburg zit dus als bekerhouder bij de laatste 4 in Duitsland bij de loting die op maandag 21 maart 2017 zal plaatsvinden. Tegenstanders zijn allemaal teams uit de Bundesliga want de tweedeklassers Werder Bremen en BV Cloppenburg gingen op eigen veld onderuit in de kwartfinales!

Dit waren de alle resultaten in de kwartfinales van de Duitse beker:

SC Freiburg – 1.FFC Frankfurt 2-0;
Doelpunten: 6′ Hasret Kayicki 1-0, 90′ + 6′ Sandra Starke 2-0.
Jackie Groenen (1.FFC Frankfurt) speelde de volledige wedstrijd en kreeg net voor het uur een gele kaart (59ste minuut).

Werder Bremen (2de Bundesliga Noord) – SC Sand 0-1;
Doelpunt: 77′ Nina Burger 0-1.

BV Cloppenburg (2de Bundesliga Noord) – Bayer 04 Leverkusen 0-2.
Doelpunten: 18′ Turid Knaak 0-1, 22′ Lisa Schwab 0-2.

Bayern München – VfL Wolfsburg 0-2;
Doelpunten: 73′ Tessa Wullaert via Gina Lewandowski 0-1, 86′ Gina Lewandowski 0-2 owngoal.

Nu zondag 19 maart 2017 speelt Tessa Wullaert op haar verjaardag met VfL Wolfsburg opnieuw tegen Bayern München dit keer in de competitie. De aftrap is dan om 17 uur in het AOK-stadion in Wolfsburg. De wedstrijd zal U rechtstreeks kunnen volgen via DFB TV.

Lees nog meer over Bayern München – VfL Wolfsburg via:
VfL Wolfsburg
Lees ook wat Tessa Wullaert zei over het doelpunt:
DFB.de

Bekijk het doelpunt van Tessa Wullaert in de samenvatting op Wolfe TV:
VfL Wolfsburg – Wölfe TV
en via FC Bayern München TV:

PS: Nog melden dat Yannick Carrasco, die vorig jaar de finale van de UEFA Champions League speelde met Atletico Madrid tegen Real Madrid en toen zelfs scoorde in de finale, de enige Rode Duivel is bij de laatste acht in deze competitie. Het team van Carrasco, die 71 minuten speelde met Atletico Madrid tegen Bayer 04 Leverkusen vooraleer afgelost te worden door Savic, hield het na 2-4-winst in de heenwedstrijd op 0-0 in het Estadio Vicente Caldéron. Het verlies van Manchester City in de achtste finales betekende ook dat er slechts twee clubs zijn die zowel in de kwartfinales van de Champions League staan bij de mannen en bij de vrouwen namelijk Bayern Mûnchen en FC Barcelona! Manchester City kon daar als derde team nog bijkomen maar dat is dus niet gelukt!

***De Belgian Red Flames U17 oefenden op woensdag 15 maart 2017 ook in Tubeke tegen de jongens U16 van K. Diegem Sport. In een wedstrijd over 4 x 20 minuten werd het 3-0 voor de jongens van K. Diegem Sport.

Share