In de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal kon het beloftenteam van KAA Gent Ladies al op zaterdag 18 maart 2017 kampioen spelen maar dan moest er gewonnen worden op bezoek bij het beloftenteam van Standard.

KAA Gent Ladies B kreeg in de eerste helft enkele halve kansen terwijl Chiara Steyvers een vrije trap op de lat zag belandden maar het speelde wel iets te traag om het verschil te kunnen maken. In de tweede helft dreven de bezoekers het tempo op maar dat resulteerde niet in doelpunten. Standard trapte eerst na een hoekschop tegen de lat en op 5 minuten voor het slot kreeg de thuisploeg ook nog een strafschop maar Karlijn Knapen trapte naast. Mariam Abdulai Toloba had dan nog de wedstrijd kunnen beslissen maar ook zij trapte die mooie kans naast! Zo was de beginscore ook de eindstand (0-0) zodat de vrouwelijke Buffalo’s nog even moeten wachten met het vieren van de titel in eerste klasse!

Eerste achtervolger Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage kwam thuis niet verder dan een gelijkspel tegen Fémina White Star Woluwe. In de toegevoegde tijd van de eerste helft scoorden de bezoekers na een poging van Teslime Karishisarli die via een verdediger van de thuisploeg nog net over de lijn ging (0-1, 45ste + 2′ minuut). Iets over halfweg de tweede helft maakte Anais Autem gelijk op aangeven van Marie Cambier (1-1, 71ste minuut).

VC Dames Eendracht Aalst liep al voor de rust uit op bezoek bij Tongeren dankzij doelpunten van Marijke Phillips (0-1) en Jana Vanderbiest (0-2). In de tweede helft kon Ilke Plaisier de eer van de thuisploeg redden met een mooi afstandschot (1-2). VC Dames Eendracht Aalst profiteerde dus van de puntendelingen van USGTH en van het beloftenteam van Standard om naar de tweede plaats te klimmen!

DV Famkes Merkem begon het felst op bezoek bij VC Moldavo met kansen voor Bieke Deman en Debby Decoene maar het openingsdoelpunt viel na iets meer dan een half uur aan de overkant via Bo Schepkens (1-0, 32ste minuut). Bieke Deman maakte vier minuten later op aangeven van Laura Delheye de gelijkmaker (1-1, 36ste minuut) maar nauwelijks opnieuw afgetrapt kreeg VC Moldavo een strafschop die succesvol werd omgezet door Stephanie Van Elsen (2-1, 38ste minuut). Na de rust ging DV Famkes Merkem nog wel op zoek naar de gelijkmaker maar het faalde in de afwerking zodat de ruststand ook de eindstand werd (2-1).

Kontich profiteerde van het verlies van DV Famkes Merkem om naar de 6de plaats te klimmen want het won thuis tegen SV Zulte Waregem met 3-1. In een evenwichtige eerste helft met weinig doelkansen viel er kort voor de rust toch een doelpunt te noteren. Jolien Belmans stuurde Stefanie Van Broeck de diepte in en zij vond in het centrum Chiara Wielockx die succesvol afrondde (1-0). In het begin van de tweede helft liep Kontich verder uit met een dubbel van Jolien Belmans die eerst onhoudbaar binnentrapte vanop een goeie 25 meter (2-0) en vervolgens knap voorbereidend werk van Ipek Senel besloot met een mooi schot in de bovenhoek (3-0). Jolien Martens kan nadien wel nog de eer redden voor SV Zulte Waregem, dat in deze competitie niets meer te winnen nog te verliezen heeft maar half april wel nog de halve finale van de Belgische beker speelt tegen KAA Gent Ladies!

Massenhoven tenslotte won het degradatieduel tegen Dames VK Egem met het kleinste verschil in een wedstrijd met weinig doelkansen. Tina De Gruytter trof de lat voor de bezoekers, Evi Nipal trapte na de rust een vrije trap met rechts vanop een goeie 30 meter rechtstreeks net onder de lat binnen voor de thuisploeg (1-0) waardoor de 3 punten in Massenhoven bleven! Massenhoven is bezig aan een sterke reeks. Het is nu 4 wedstrijden op rij ongeslagen en het haalde daarin een 10 op 12!

Het beloftenteam van RSC Anderlecht was vrij!

Dit waren alle doelpuntenmakers op de 22ste speeldag in eerste klasse:
USGTH – FWS Woluwe 1-1 (rust: 0-1);
Doelpunten: 45′ + 2′ Teslime Karihisarli 0-1, 71′ Anais Autem 1-1.

Kontich – SV Zulte Waregem 3-1 (rust: 1-0);
Doelpunten: Chiara Wielockx 1-0, Jolien Belmans 2-0, Jolien Belmans 3-0, Jolien Martens 3-1.

VC Moldavo – DV Famkes Merkem 2-1 (rust: 2-1);
Doelpunten: 32′ Bo Schepkens 1-0, 36′ Bieke Deman 1-1, 38′ Stephanie Van Elsen 2-1 op strafschop.

Massenhoven – Dames VK Egem 1-0 (rust: 0-0);
Doelpunt: Evi Nipal 1-0.

Tongeren – VC Dames E. Aalst 1-2 (rust: 0-2);
Doelpunten: Marijke Phillips 0-1, Jana Vanderbiest 0-2, Ilke Plaisier 1-2.

Standard B – KAA Gent Ladies B 0-0 (rust: 0-0);
Doelpunten: geen.