In de 2de klasse A stond afgelopen zaterdag 18 maart 2017 in Aalter het duel tussen Club Brugge en Olsa Brakel op het programma terwijl Svelta Melsele op bezoek moest bij rode lantaarn USF. Montroeul-Dergneau.

Svelta Melsele haalde fors uit. Bij de rust stond het al met vijf doelpunten voor terwijl het uiteindelijk dubbele cijfers werden: 0-15 met als prijsschutter de Belgian Red Flame U17 Esther Buabadi die maar liefst 6 doelpunten lukte!

Dit was het scoreverloop in USF Montroeul-Dergneau – Club Brugge: 17′ Melissa Vinckx 0-1, 22′ Esther Buabadi 0-2, 33′ Esther Buabadi 0-3, 37′ Rebecca Degenaers 0-4, 43′ Sofie Van Troyen 0-5, 46′ Lena Baert 0-6, 57′ Esther Buabadi 0-7, 53′ Melissa Vinckx 0-8, 67′ Esther Buabadi 0-9, 69′ Esther Buabadi 0-10, 75′ Lieselot De Bruyn 0-11, 77′ Elke Van Driessche 0-12, 81′ Melissa Vinckx 0-13, 83′ Esther Buabadi 0-14, 88′ owngoal 0-15.

Co-leider Club Brugge liet het dit keer in Aalter afweten tegen Olsa Brakel, dat volop in strijd is tegen de degradatie. Youna Herregodts bracht Olsa Brakel na een assist met het hoofd van Yana Haesbroek al vroeg op voorsprong (0-1) maar nog voor het halfuur maakte Anne-Lore Scherrens daar gelijk (1-1; 26ste minuut). Onmiddellijk na de rust zorgde Yana Haesebroek (ex-Club Brugge) met een uitbraak op links voor de 1-2 (49ste minuut)! Vervolgens trof Haesebroek ook nog eens de bovenkant van de lat maar na meer dan een uur wedstrijd stelde Sharon Desaever op aangeven van Elle Decorte orde op zaken (2-2). De voor Barbara Lezy ingevallen Bo Van Hyfte zette vlak na de wissel Club Brugge voor het eerst op voorsprong (3-2, 70ste minuut). Olsa Brakel kwam vervolgens met tien te staan na de rode kaart voor Julie Dodo vanwege een reactie richting Larissa Van Hulle (Club Brugge). Maar in de numerieke minderheid kreeg Olsa Brakel in de 81ste minuut nog een strafschop na een fout van Larissa Van Hulle op Emma Declercq. Yana Haesebroek trapte de strafschop rechtdoor binnen voor de gelijkmaker (3-3, 82ste minuut) en de eindstand!

Vreugde bij Olsa Brakel na het gelijkspel op bezoek bij Club Brugge! Foto – (c) YHOBClub Brugge – Olsa Brakel 3-3 (rust: 1-1);

Doelpunten: Youna Herregodts 0-1, Anne-Lore Scherrens 1-1, Yana Haesebroek 1-2, Sharon Desaever 2-2, Bo Van Hyfte 3-2, Yana Haesbroek 3-3 op strafschop!
Rode kaart: Julie Dodo (Olsa Brakel).

U kan de hoogtepunten van de wedstrijd Club Brugge – Olsa Brakel bekijken met dank aan Siebe Cambier:

In de stand heeft KVK Svelta Melsele na 22 speeldagen 58 punten. Het scoorde inmiddels 107 keer en moest 25 doelpunten toestaan (doelsaldo + 82). Club Brugge volgt nu als tweede met 56 punten uit 22 wedstrijden. Vrouwelijk blauw-zwart scoorde 86 keer en kreeg 20 doelpunten binnen (doelsaldo + 66). KSK Voorwaarts Zwevezele volgt als 3de in de stand met 43 punten uit 21 duels. Het won afgelopen weekend met 1-5 op bezoek bij KSK Beveren dankzij 3 goals van Céline Vandekerckhove en 2 van Eva Deparck!

Op de volgende speeldag nu zaterdag 25 maart 2017 ontvangt Svelta Melsele – HO Wolvertem Merchtem om 16 uur terwijl Club Brugge op bezoek gaat bij het derde team van KAA Gent Ladies om 15 uur.

Voor alle uitslagen van het voorbije weekend in 2de klasse:
Vrouwenteam.be