Vier dagen na de bekeroverwinning nam Tessa Wullaert het op haar 24ste verjaardag met VfL Wolfsburg opnieuw op tegen titelverdediger Bayern München. Er waren 2.640 toeschouwers in het AOK-stadion van Wolfsburg voor deze topaffiche!

VfL Wolfsburg haalde het net als in de kwartfinale van de Duitse beker met 2-0 dankzij doelpunten van Pernille Harder (1-0, 14de minuut), haar eerste in de vrouwelijke Bundesliga, en Isabel Kerschowski (2-0, 83ste minuut). Tessa Wullaert begon aan de wedstrijd en werd na 55 minuten afgelost door Vanessa Bernauer die recent nog met Zwitserland de Cyprus Women’s Cup 2017 won. Belangrijke winst dus voor VfL Wolfsburg dat nu wellicht met Turbine Potsdam gaat strijden voor de landstitel. Turbine Potsdam haalde het op deze 14de speeldag immers met 5-0 tegen Borussia Mönchengladbach en het heeft met 37 punten 2 punten voorsprong op het team van Belgian Red Flame Tessa Wullaert!

Bekijk de doelpunten in dit duel met dank aan VfL Wolfsburg TV:

In de andere duels noteerden we een mooie 0-3-overwinning voor het team van Jackie Groenen op bezoek bij SGS Essen. Mandy Islacker scoorde een hat-trick voor 1.FFC Frankfurt waaronder het openingsdoelpunt uit een strafschop (26ste, 31ste en 77ste minuut). Islacker heeft inmiddels alweer 16 doelpunten in deze competitie achter haar naam staan!

Mandy Islacker goed voor 3 goals voor 1.FFC Frankfurt op bezoek bij SGS Essen! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

Onderaan haalde FF USV Jena, het team van doelvrouw Justien Odeurs een belangrijke driepunter thuis tegen MSV Duisburg. Het won met 1-0 dankzij een doelpunt van de Tsjechische Lucie Vonkova (62ste minuut) en komt zo alleen op een veilige 10de plaats te staan. Bayer 04 Leverkusen verloor thuis met 0-3 tegen SC Sand terwijl SC Freiburg en Hoffenheim het bij een brilscore (0-0) hielden.