Het voorbije weekend noteerden we zowel in de Franse D1 Féminine als op het tweede niveau doelpunten van Belgian Red Flames. Sara Yüceil lukte haar eerste goal voor Marseille tegen PSG terwijl Jana Coryn met een dubbel en Maud Coutereels ook de weg naar het doel vonden voor Rijsel!

In Frankrijk is OM – PSG een speciaal duel. Ook in het vrouwenvoetbal wordt dit een klassieker. PSG won de heenwedstrijd met 1-0 en dus wou het team waar Belgian Red Flame Sara Yüceil sinds begin dit seizoen speelt revanche nemen. Dat lukte in het Stade Roger Lebert ook nog want tegen de kwartfinalist in de UWCL werd het 2-0. Sara Yüceil opende even over het uur de score (1-0, 64ste minuut) waarna Sandrine Brétigny de score met een vrije trap verdubbelde (2-0, 76ste minuut). Zowel bij Lyon, dat met 0-5 won op bezoek bij Albi met de eerste twee competitiedoelpunten van Alex Morgan, als bij Montpellier, dat met Janice Cayman in de basis met 0-2 won op bezoek bij En Avant Guingamp (met goals van Stina Blackstenius in de 5de minuut en van Clarisse Le Bihan in de 29ste minuut), waren ze meer dan tevreden met de overwinning van Marseille tegen een rechtstreekse titelconcurrent!

Bekijk het doelpunt van Sara Yüceil na 1.30 in Marseille – PSG met dank aan FFF TV:

Voor de eerste competitiegoals van Alex Morgan bij Lyon kan U hier terecht met dank aan FFF TV:

Na 16 speeldagen in de Franse D1 Féminine is Lyon nu leider met 45 punten. PSG volgt op de 2de plaats met 38 punten, Montpellier (Janice Cayman) is derde met 37 punten en Marseille (Sara Yüceil) is vierde met 26 punten!

12.Metz 15-3 (5-39).

De kampioen en de 2de in de stand plaatsen zich voor de UWCL, het nummer 11 en 12 degraderen naar de D2 Féminine!

Maud Coutereels scoorde voor Rijsel tegen Boulogne haar 6de competitiegoal van het seizoen! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

In die D2 Féminine staat Rijsel in de A-reeks na 16 speeldagen (op 6 duels van het einde) nog altijd alleen aan de leiding met nu 39 punten na de 8-0-thuiswinst tegen rode lantaarn Boulogne. Aan de rust stond het al 6-0 na doelpunten van Justine Bauduin (12de minuut), Marine Dafeur (14de minuut), een dubbel van Rachel Saïdi (27ste en 34ste minuut) met tussenin ook de 4-0 van Belgian Red Flame Jana Coryn (32ste minuut) en een goal op slag van rust van Belgian Red Flame Maud Coutereels (6-0, 44ste minuut). Jana Coryn trapte vanop de strafschopstip de 7-0 binnen (71ste minuut) voor haar 14de competitiegoal van het seizoen vooraleer Ludivine Bultel de 8-0-eindstand op het bord zette (78ste minuut).

Jana Coryn was goed voor een dubbel bij Rijsel tegen rode lantaarn Boulogne! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

Rijsel heeft in de stand 5 punten voorsprong op La Roche-sur-Yon, 8 op streekgenoot Arras, 13 op het duo Brest en Rouen en 14 op VGA Saint-Maur waar met Mélissa Gomes de topschutster van de reeks (19 goals) speelt. VGA Saint-Maur is op zondag 26 maart 2017 in Parijs de volgende tegenstander van Silke Demeyere, Maud Coutereels en Jana Coryn.

In de B-reeks is de leider na 16 speeldagen Val d’Orge met 42 punten. Dat zijn er 5 meer dan Toulouse, 7 meer dan Dijon en 11 meer dan Grenoble. De winnaars van beide reeksen promoveren aan het einde van het seizoen naar de D1 Féminine!