Met FC Barcelona is alles mogelijk. Na de 6-1 tegen Paris Saint-Germain is dat inmiddels voor iedereen bekend. Maar nu is ook het vrouwenvoetbalteam van de club, dat eerder al FC Twente met Belgian Red Flame Lenie Onzia uitschakelde, op weg naar een historisch moment. Het won op woensdag 22 maart 2017 de heenwedstrijd van de kwartfinale in de UEFA Women’s Champions League op bezoek bij het Zweedse Rosengard, de club van de Braziliaanse wereldster Marta, van de Zweedse Lotta Schelin en ook van de Nederlandse international en beter bekend bij ons Lieke Martens (ex-Standard). FC Barcelona staat na deze overwinning op 90 minuten van een allereerste halve finale in het Europese vrouwenvoetbal!

De overwinning voor 5.037 toeschouwers in de Idrottsplats van Malmö was er eentje met het kleinste verschil: 0-1 dankzij een doelpunt in de toegevoegde tijd van de eerste helft van Leila Ouahabi op de dag van haar 24ste verjaardag (45ste + 2′ minuut). Zij is overigens geen onbekende naam meer want zij scoorde begin maart al het winnende doelpunt voor Spanje in de finale van de Algarve Cup 2017 tegen Canada (1-0).

Bekijk de video met de hoogtepunten met dank aan Barça TV:

Op donderdag 23 maart 2017 staan nog 3 heenwedstrijden in de kwartfinales van de UWCL op het programma met om 19 uur Bayern München – PSG (met Ella De Vries als assistent-scheidsrechter) en Fortuna Hjörring – Manchester City en om 20u15 het duel tussen VfL Wolfsburg, het team van Belgian Red Flame en Gouden Schoen Tessa Wullaert, en Olympique Lyonnais, de titelverdediger. Het duel is vanaf 20 uur rechtstreeks te zien op Eurosport 1!

De Volkswagen Arena enkele uren voor aanvang van de topaffiche in de UWCL! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Maya Mans