Op donderdag 23 maart 2017 stond voor Belgian Red Flame Tessa Wullaert met haar club VfL Wolfsburg de heenwedstrijd in de kwartfinale van de UEFA Women’s Champions League op het programma. De tegenstander was de winnaar van vorig seizoen Olympique Lyonnais.

UWCL-titelverdediger vlak voor de aftrap op bezoek bij VfL Wolfsburg. Foto – (c) Vrouwenteam.be / Maya Mans

Geen makkelijke tegenstander en dat bleek ook voor 3.705 toeschouwers in het AOK-stadion van Wolfsburg. In een heel evenwichtige eerste helft vielen er weinig kansen te noteren. De in de UWCL debuterende Amerikaanse Alex Morgan trof de paal (43ste minuut) en op aangeven van Camille Abily trapte Eugénie Le Sommer de beste kans naast (45ste minuut). Onmiddellijk na de rust kreeg Wolfsburg de eerste grote kans toen Lara Dickenmann voorgaf vanop links en Caroline Graham Hansen nog Sarah Bouhaddi op haar weg vond (50ste minuut). Net over het uur opende Lyon dan toch de score. Na een fout van Ana Blässe op Alex Morgan zette Camille Abily zich achter de bal en ze draaide die over de net iets te ver uit haar doel staande Almuth Schult binnen (0-1, 62ste minuut). Nog voor het laatste kwartier begon stond het 0-2. De ingevallen Ada Hegeberg bediende Dzsenifer Marozsan, zij draaide zich voorbij Vanessa Bernauer en haalde met rechts uit. De bal ging zuiver in de hoek binnen (74ste minuut). Na 78 minuten mocht Belgian Red Flame Tessa Wullaert dan toch invallen voor Caroline Graham Hansen. Het leverde Wolfsburg nog bijna een doelpunt op want in de 81ste minuut ging Isabel Kerschowski door op links en ze gaf de bal voor waar Tessa Wullaert met links tegen de paal devieerde. Pech voor de Belgische Gouden Schoen die in de weinige minuten die ze mocht spelen opnieuw van zich liet horen. Wel jammer van de gele kaart in blessuretijd die haar vanwege schorsing uit de terugwedstrijd zal houden.

Belgian Red Flame Tessa Wullaert begon op de bank in deze kwartfinale maar ze zorgde na haar invalbeurt wel bijna voor het doelpunt van VfL Wolfsburg! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Ook in de andere duels op donderdagavond 23 maart 2017 zorgden grote namen voor de beslissing. Carli Llyod kopte Manchester City naar winst op bezoek bij het Deense Fortuna Hjörring (0-1, 36ste minuut) terwijl Vivianne Miedema tegen de gang van het spel in voor het enige doelpunt zorgde in Bayern München – PSG (1-0, 72ste minuut).

Dit waren alle heenwedstrijden:

VfL Wolfsburg – Olympique Lyonnais 0-2 (rust: 0-0);
Doelpunten: 62′ Camille Abily 0-1, 74′ Dzsenifer Marozsan 0-2.

Doelpunt: 45′ + 2′ Leila Ouahabi 0-1.

De terugwedstrijden staan op woensdag 29 maart 2017 op het programma behalve Manchester City – Fortuna Hjörring dat op donderdag 30 maart 2017 zal plaatsvinden.