Ook op zondag 26 maart 2017 stond er vrouwenvoetbal op het programma. De Belgian Red Flames U17 speelden hun tweede wedstrijd van de Eliteronde richting het EK terwijl er tal van speeslters in het buitenland aktief waren.

Voor de Belgische U17 waren er in de wedstrijd in Aix-en-Provence tegen Frankrijk geen doelpunten weggelegd. Het werd een nederlaag met 3-0 na goals van Jessy Roux (29ste minuut), Caroline Pimentel (71ste minuut) en van de ingevallen Amelie Delabre (78ste minuut). In het andere duel in groep 5 verloor Griekenland in Marignane met 0-2 tegen Rusland. Daar scoorden Kristina Cherkasova (0-1, 38ste minuut) en Darya Boyko (0-2, 69ste minuut). Frankrijk heeft 6 punten uit 2 duels, Rusland en België allebei 3, Griekenland blijft zonder punten. België moet toekomende woensdag 29 maart 2017 winnen in Martigues tegen Rusland wil het zich eventueel nog plaatsen voor het EK in Tsjechië.

Bekijk de video met de doelpunten van Frankrijk – België U17 met dank aan Actufoot:
Fb Actufoot

In de Franse competitie scoorde Janice Cayman op de 17de speeldag in de D1 Féminine het winnende doelpunt vanop de strafschopstip voor Montpellier op bezoek bij Albi (0-1, 63ste minuut). Sara Yüceil won eveneeens met Marseille thuis tegen Guingamp 2-0 maar ze werd al na 34 minuten vervangen.

In de Franse D2 Féminine groep A was er ruime winst voor koploper Rijsel op bezoek bij VGA Saint-Maur. In de 2-6 lukte Jana Coryn 3 doelpunten en Silke Demeyere 1 goal!

Tessa Wullaert maakt zich breed bij een inworp van VfL Wolfburg op bezoek bij MSV Duisburg! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

In Duitsland won Gouden Schoen Tessa Wullaert met VfL Wolfsburg met 0-3 op bezoek bij MSV Duisburg. De Belgian Red Flame speelde de volledige eerste helft op niveau en kon twee keer vanop de rechterflank voor gevaar zorgen vooraleer gewisseld te worden tijdens de rust bij een stand van 0-0.

Bekijk de fotoreportage rond MSV Duisburg – VfL Wolfsburg van Paul Dijkmans:
Fotopagina Paul Dijkmans

Verder staan we ook nog even stil bij het eerbetoon van tweedeklasser Cerkelladies Brugge aan hun overleden voorzitter Germain Costenoble, die afgelopen zaterdagochtend 25 maart 2017, begraven werd. Het waren moeilijke momenten voor de club en de familie maar in de namiddag won Cerkelladies Brugge thuis in de competitie tegen ASE De Chastre wel met 2-1 dankzij goals van Kimberly Ramandt (1-0) en Shauny Thomas (2-1). Bij de rust stond het nog 0-0.

“We wilden en we moesten deze match winnen. Germain, we hebben jouw wens in vervulling doen gaan!”, zo postte captain Sam Westphal een bericht na de wedstrijd op haar Facebookaccount!