Share

Niet alleen België speelt oefenduels tijdens het paasverlof maar ook Nederland, de organisator van het EK 2017 en de laatste tegenstander in de groepsfase van de Belgian Red Flames op dat tornooi. Op vrijdag 7 april 2017, op precies 100 dagen voor het EK, komt Frankrijk in de Galgenwaard in Utrecht op bezoek terwijl er op dinsdag 11 april 2017 in Doetinchem tegen Ijsland geoefend wordt.

Bondscoach Sarina Wiegman maakte op deze maandag 27 maart 2017 haar 23-koppige selektie bekend met een opvallende terugkeer van Vanity Lewerissa (ex-Standard en nu PSV) die er onlangs op de Algarve Cup in Portugal plots niet meer bij was. Dit keer ontbreekt Stefanie van der Gragt van UWCL-kwartfinalist Bayern München. De 24-jarige verdediger werd onlangs geopereerd aan de knie en is voorlopig niet inzetbaar.

Dit is de Nederlandse selektie voor de oefenwedstrijden tegen Frankrijk en Ijsland (in alfabetische volgorde):
Lineth Beerensteyn (FC Twente), Mandy van den Berg (Reading FC), Sheila van den Bulk (Djurgardens IF), Angela Christ (PSV), Anouk Dekker (Montpellier), Daniëlle van de Donk (Arsenal), Kika van Es (Achilles’29), Sisca Folkertsma (PSV), Loes Geurts (Paris Saint Germain), Jackie Groenen (1. FFC Frankfurt), Renate Jansen (FC Twente), Dominique Janssen (Arsenal), Vanity Lewerissa (PSV), Desiree van Lunteren (Ajax), Lieke Martens (FC Rosengard), Tessel Middag (Manchester City), Vivianne Miedema (Bayern München), Jill Roord (FC Twente), Shanice van de Sanden (Liverpool FC), Sherida Spitse (FC Twente), Sari van Veenendaal (Arsenal), Siri Worm (FC Twente) en Kelly Zeeman (Ajax). (Bron: KNVB).

De aftrap van het duel tegen Frankrijk in Utrecht is om 20 uur, tegen Ijsland in Doetinchem wordt de wedstrijd op gang gebracht om 19 uur!

Luister naar Sara Björk Gunnarsdottir (VfL Wolfsburg & Ijsland):

Bekijk ook de selektie van de Belgian Red Flames voor de oefenduels tegen Spanje en Schotland:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share