VfL Wolfsburg blijft in de Duitse titelstrijd op 2 punten van leider Turbine Potsdam. Het voorbije weekend wonnen beide teams hun uitwedstrijd op bezoek bij respectievelijk MSV Duisburg en SC Sand.

Tessa Wullaert speelde afgelopen zondag 26 maart 2017 dus voor het eerst in het stadion waar Femke Maes in het verleden furore maakte bij FCR 2001 Duisburg. De Belgische Gouden Schoen mocht aan de wedstrijd beginnen op de rechterflank tegen de sterk verdedigende thuisploeg. Ze kon twee keer gevaar creëren maar tot scoren kwam de Duitse bekerwinnaar niet. Na de rust toen de Belgian Red Flame gewisseld was lukte het de bezoekers wel via de ingevallen Poolse spits Ewa Pajor (0-1, 69ste minuut). Tien minuten later verdubbelde de Australische Emily Van Egmond de voorsprong (0-2, 79ste minuut) terwijl de Noorse Caroline Hansen vanop de strafschopstip de eindstand op het bord zette (0-3, 83ste minuut).

Ook Turbine Potsdam won uit op bezoek bij SC Sand, de verliezende bekerfinalist van vorig seizoen. Het winnend doelpunt viel daar pas in het slot van de wedstrijd via Stefanie Draws (0-1, 81ste minuut).

Bayern München blijft op de derde plaats dankzij een 1-0-thuisoverwinning tegen Bayer 04 Leverkusen. Daar lukte Lena Lotzen haar doelpunt al na 10 minuten wedstrijd (1-0).

SGS Essen won de derby op bezoek bij Borussia Mönchengladbach waar Liv Aerts (ex-KAA Gent Ladies) in het laatste kwartier mocht invallen met 0-3 (goals van Vanessa Martini, Sara Doorsoun en Kirsten Nesse) terwijl Hoffenheim het dankzij een strafschopdoelpunt van de Zwitserse Martina Moser (83ste minuut) haalde tegen FF USV Jena, nog altijd zonder Justien Odeurs!

Jackie Groenen speelde pas op maandagavond 27 maart 2017 met 1.FFC Frankfurt tegen SC Freiburg. Dat duel eindigde na goals van Sophie Schmidt voor de thuisploeg (1-0, 26ste minuut) en van Hasret Kayikci voor de bezoekers (1-1, 77ste minuut) op een gelijkspel!