Op de dag dat Tom Boonen voor het laatst Parijs-Roubaix reed kon KDC Ruddervoorde de titel grijpen in de eerste provinciale West-Vlaanderen. Alleen KFC Meulebeke, de tegenstander op zondag 9 april 2017, kon dat nog verhinderen.

Dat gebeurde echter niet want het team dat dit seizoen alleen tegen het beloftenteam van Dames VK Egem niet kon winnen (het werd zowel uit als thuis telkens 1-1) stond al na 10 minuten wedstrijd op voorsprong via Julie Meseure (1-0). Met een dubbel van Kelly Maene (2-0, 21ste en 3-0, 44ste minuut) liep de thuisploeg nog voor de rust verder uit! In de tweede helft zorgden Charlotte Baert (4-0, 58ste minuut) en Chelsey Vanhooren, in maart nog de winnares van de eerste Golden Palace Ball (69ste minuut) voor de 5-0-eindstand!

KDC Ruddervoorde haalde voorlopig 73 punten uit 27 wedstrijden. Het won 23 keer, speelde 4 keer gelijk (naast 2x tegen het beloftenteam van DVK Egem ook nog op bezoek bij eerste achtervolger SK Staden en uit op KFC Heist Ladies) en verloor geen enkele wedstrijd. Het doelsaldo is voorlopig 146-24 maar er staat nog 1 wedstrijd op het programma waar U hen kan gaan bekijken en dat is op zondag 23 april 2017 om 17 uur op bezoek bij KE De Haan.

Onze felicitaties gaan uiteraard naar KDC Ruddervoorde met het behalen van de titel in de eerste provinciale West-Vlaanderen!

Voor nog meer kampioenen in de eerste provinciale:

Voor meer over de eerste Golden Palace Ball, de beste speelsters in het provinciale voetbal in West-Vlaanderen:
KW – Knack.be

PS: Ook nog melden dat op de 2de speeldag van Play-Off 1 in de Jupiler Pro League de topaffiche tussen RSC Anderlecht en KAA Gent 0-0 bleef.

Bekijk hier ook nog de samenvatting van de oefenwedstrijd van de Belgian Red Flames tegen Spanje op zaterdag 8 april 2017 in Eupen met dank aan Proximus TV: