Share

Op paasmaandag 17 april 2017 stonden er 2 inhaalduels in de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal op het programma. Het beloftenteam van Standard moest op bezoek bij Dames VK Egem en VC Moldavo ontving in het Georges Claesstadion in Mol-Ginderbuiten Kontich.

Het al gedegradeerde Dames VK Egem boekte een makkelijke overwinning want het beloftenteam van Standard deed niet de moeite om deze verre verplaatsing te maken. Het werd een forfaituitslag: 5-0!

In een eindeseizoenswedstrijd won VC Moldavo in de vooravond verdiend thuis tegen Kontich dat nochtans aardig aan de wedstrijd begon. Maar het gaf teveel kansen weg en op iets meer dan vijf minuten voor de rust viel dan ook het openingsdoelpunt. Bo Schepkens werd diep gestuurd en trok de laatste verdediger en doelvrouw van Kontich naar zich toen om vervolgens op het gepaste ogenblik opzij te leggen voor Stéphanie Van Gils die maar binnen te tikken had (1-0, 39ste minuut). Het bleef bij dat ene doelpunt want Kontich was na de rust niet bij machte om de wedstrijd te doen kantelen. De jonge scheidsrechter met dienst sprong in een nochtans gemoedelijke wedstrijd wel kwistig om met de kaarten. Er vielen er 7 in totaal. Zowel Margot Degryse 2 duwfouten (28ste en 71ste minuut) als Stéphanie Van Gils, die op het einde volgens de scheidsrechter iets te fel doorging op de bezoekende doelvrouw (85ste minuut) nadat ze op het halfuur al geel had gekregen, werden nog vervroegd naar de kleedkamers gestuurd!

Dit waren alle doelpuntenmakers van de inhaalduels in de 1ste klasse:

Dames VK Egem – Standard B 5-0 forfait!

VC Moldavo – Kontich 1-0 (rust: 1-0);
Doelpunt: 39′ Stéphanie Van Gils 1-0.
Rode kaarten: 71′ Margot Degryse (Kontich) (na 2x geel), 85′ Stéphanie Van Gils (VC Moldavo) (na 2x geel).
Gele kaarten: 28′ Margot Degryse (Kontich), 30′ Stéphanie Van Gils (VC Moldavo), 47′ Lisa Verbraeken (Kontich), 59′ Jolien Belmans (Kontich), 71′ Margot Degryse (Kontich), 85′ Stéphanie Van Gils (VC Moldavo), 90′ + 1′ Louise Dauwen (VC Moldavo).

De stand in eerste klasse na deze inhaalduels is:
1. KAA Gent Ladies B 22-54 (61-23);
2. VC Dames E. Aalst 22-40 (41-29);
3. FWS Woluwe 22-39 (37-29);
4. DV Famkes Merkem 22-34 (40-34) (10+);
5. USGTH 23-34 (35-38) (9+);
6. Standard B 22-33 (49-31) (10+);
7. Kontich 23-33 (48-48) (10+);
8. VC Moldavo 22-27 (32-37) (7+);
9. Tongeren DV 22-27 (24-30) (7+);
10.SV Zulte Waregem 22-25 (31-35);
11.RSC Anderlecht B 22-23 (34-56);
12.Massenhoven 22-22 (32-47);
13.Dames VK Egem 22-15 (31-57);

Annelies Van Den Steen, de captain van VC Dames Eendracht Aalst, staat voorlopig bovenaan de topschutterslijst in de eerste klasse! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

De topschutters na 24 speeldagen in eerste klasse:

14 goals:
Annelies Van Den Steen (VC Dames E. Aalst);
12 goals:
Anaïs Autem (USGTH);
11 goals:
Mariam Abdulai Toloba (KAA Gent Ladies B), Caroliena Wolters (Standard B); Lucinda Michez (Kontich), Jolien Martens (SV Zulte Waregem);
10 goals:
Sofie Huyghebaert (DV Famkes Merkem), Annelien Van Gansbeke (KAA Gent Ladies B), Jolien Lebegge (Kontich);
9 goals:
Henriette Awete (RSC Anderlecht B), Chiara Wielockx (Kontich), Jolien Baeten (Massenhoven), Anke De Vos (SV Zulte Waregem), Stéphanie Van Gils (VC Moldavo);
8 goals:
Debbie Decoene (DV Famkes Merkem), Laure De Wolf (Massenhoven);
7 goals:
Sylvana Tieleman (KAA Gent Ladies B), Karlijn Knapen (Standard B), Lisa Petry (Standard B), Audrey Demoustier (FWS Woluwe), Charlotte Laridon (Dames VK Egem);
6 goals:
Summer Rogiers (KAA Gent Ladies B), Bieke Deman (DV Famkes Merkem), Zoë Van Eynde (Standard B), Laurie Hachez (FWS Woluwe), Léa Liénard (USGTH), Ellen Stichelbaut (Dames VK Egem), Sigrid Bertels (Tongeren DV).
5 goals:
Laurence Marchal (VC Dames E. Aalst), Anne Puttemans (FWS Woluwe), Valérie Jansen (FWS Woluwe), Bo Schepkens (VC Moldavo), Annelies Van den Bergh (Kontich), Sofie Vanhooren (Dames VK Egem);
4 goals:
Jennifer Waeckens (Tongeren DV), Ilke Plaisier (Tongeren DV), Lore Scheepers (Tongeren DV), Charlotte Vandevyvere (DV Famkes Merkem), Justine Deweerdt (DV Famkes Merkem), Mégane Vos (USGTH), Sandy Bourtembourg (FWS Woluwe), Jaqueline Van Velthoven (VC Moldavo), Steffi Van den Broek (VC Moldavo), Fernanda Borzuk (RSC Anderlecht B), Marie Van Caesbroeck (RSC Anderlecht B), Noémie Gelders (RSC Anderlecht B), Marie Bougard (Standard B);
3 goals:
Gaelle Vozza (Tongeren DV), Charlien Ver Eecke (SV Zulte Waregem), Marijke Callebaut (VC Dames E. Aalst), Megane Lerinckx (VC Dames E. Aalst), Valentine Hannecart (Standard B), Lien Wyndaele (KAA Gent Ladies B), Lies Tambeur (FWS Woluwe), Merel Groenen (VC Moldavo), Stephanie Van Elsen (VC Moldavo), Inge Firlefijn (Kontich), Jolien Belmans (Kontich), Sofie Haesmans (Massenhoven), Selina Gijsbrechts (Massenhoven), Pure Eke (RSC Anderlecht B);
2 goals:
Elodie Cnockaert (Dames VK Egem), Camille Godderis (Dames VK Egem), Julie Devos (SV Zulte Waregem), Lidewei De Waele (VC Dames E. Aalst), Francesca Vanoudheusden (VC Dames E. Aalst), Elien De Jaeger (VC Dames E. Aalst), Evy Desmedt (VC Dames E. Aalst), Nina Vindevoghel (VC Dames E. Aalst), Laura Delheye (DV Famkes Merkem), Jasmine Vanysacker (DV Famkes Merkem), Chiara Steyvers (KAA Gent Ladies B), Jella Lauwens (KAA Gent Ladies B), Elke Van De Sompel (KAA Gent Ladies B), Emma Van Britsom (KAA Gent Ladies B), Elena Dhont (KAA Gent Ladies B), Jasmine Verbruggen (Standard B), Laura Gorniak (Standard B), Sloane Georges (Standard B), Cécile De Gernier (FWS Woluwe), Shayna Raekelboom (FWS Woluwe), Marie Cambier (USGTH), Gina Di Natale (USGTH), Laura Bouttiaux (USGTH), Shauny Herbot (USGTH), Céline Cornez (USGTH), Margo Anckaert (RSC Anderlecht B), Ulrike De Clercq (RSC Anderlecht B), Louise Dauwen (VC Moldavo), Stefanie Van Broeck (Kontich), Annelies Van Loock (Kontich), Jolien Van Dijck (Massenhoven), Joni Vanrompay (Massenhoven), Annelies De Vliegher (Massenhoven), Athina Vercaemer (SV Zulte Waregem).
1 goal :
Amber Maximus (KAA Gent Ladies B), Maëlis Henneuse (KAA Gent Ladies B), Laura Vervacke (KAA Gent Ladies B), Sari Bocksoen (KAA Gent Ladies B), Sofie De Plus (KAA Gent Ladies B), Jolien Bartels (KAA Gent Ladies B), Pauline Windels (KAA Gent Ladies B), Marie Minnaert (KAA Gent Ladies B), Solange De Smit (KAA Gent Ladies B), Anke Vermeulen (KAA Gent Ladies B), Margaux Van Ackere (KAA Gent Ladies B), Shari Van Belle (KAA Gent Ladies B), Lieselot De Kegel (VC Dames E. Aalst), Lisa Jacobs (VC Dames E. Aalst), Tiffany Vanderdonck (VC Dames E. Aalst), Laurane Petit (VC Dames E. Aalst), Jana Vanderbiest (VC Dames E. Aalst),, Marijke Philips (VC Dames E. Aalst), Lisa Coppein (DV Famkes Merkem), Cleo Mus (DV Famkes Merkem), Bieke Verstraete (DV Famkes Merkem), Sharon Bergrath (Standard B), Valérie Schuilen (Standard B), Maurane Marinucci (Standard B), Lisa Verhoeven (Standard B), Teslime Karahisarli (FWS Woluwe), Anouck Cochez (FWS Woluwe), Manon Leclercq (USGTH), Séverine Staumont (USGTH), Alyson Bielski (USGTH), Justine Vanhaevermaet (RSC Anderlecht B), Anke Vanhooren (RSC Anderlecht B), Morgane Departure (RSC Anderlecht B), Sonia Fernandes Antunes (RSC Anderlecht B), Ulrike De Frère (RSC Anderlecht B), Justine Blave (RSC Anderlecht B), Emma Coolen (VC Moldavo), Tessa Willekens (VC Moldavo), Jill Simons (Kontich), Deborah Zinga (Kontich), Ipek Senel (Kontich), Eva Swenden (Massenhoven), Evi Nipal (Massenhoven), Stien Voorspoels (Massenhoven), Lindsey Derijcke (SV Zulte Waregem), Liselore Carlier (SV Zulte Waregem), Jolien Badie (SV Zulte Waregem), Lisa Capiau (SV Zulte Waregem), Wendy Mees (Tongeren), Bo Paulussen (Tongeren), Merel Marting (Tongeren), Steffi Verkindere (Dames VK Egem), Lies Van Hamme (Dames VK Egem), Louise Wittouck (Dames VK Egem), Sharon Vervaeke (Dames VK Egem).

Owngoals:
2 in het voordeel van KAA Gent Ladies B, 1 voor DV Famkes Merkem, 1 voor Standard B, 1 voor FWS Woluwe.

Dit is het programma voor de 25ste speeldag op zaterdag 22 april 2017 om 15 uur:
FWS Woluwe – SV Zulte Waregem;
VC Dames E. Aalst – Kontich;
KAA Gent Ladies B – VC Moldavo;
RSC Anderlecht B – Dames VK Egem;
DV Famkes Merkem – Massenhoven;
Standard B – Tongeren;
USGTH bye

Het programma voor de 26ste en laatste speeldag op zaterdag 29 april 2017 om 15 uur:
Dames VK Egem – FWS Woluwe;
SV Zulte Waregem – DV Famkes Merkem;
USGTH – KAA Gent Ladies B;
VC Moldavo – Standard B;
Tongeren – RSC Anderlecht B;
Massenhoven – VC Dames E. Aalst;
Kontich bye

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share