Share

Op de 25ste speeldag in de Super League werd de titelstrijd nog iets spannender dan hij al was. Standard noch RSC Anderlecht konden mekaar uit het kampioenschap spelen terwijl KAA Gent Ladies de sleutel in handen nam!

Drie dagen na hun halve finale in de Beker van België in Tubeke stonden titelverdediger Standard en RSC Anderlecht opnieuw tegenover mekaar in de vrouwelijke Classico uit het Belgische voetbal maar nu in Angleur. Het werd een boeiend duel waarbij geen van beide ploegen het verschil kon maken. Heleen Jaques trof na de rust wel de paal voor RSC Anderlecht maar ook Standard had kunnen scoren. De vrouwelijke Rouches raakten echter niet voorbij Diede Lemey, het sluitstuk van vrouwelijk paars-wit. Zo bleef het 0-0 en hebben beide teams nog kans op de landstitel.

KAA Gent Ladies maakte van het gelijkspel tussen de vrouwelijke Rouches en het team van Patrick Wachel gebruik om met een nipte overwinning thuis tegen OH Leuven dankzij een doelpunt vroeg in de tweede helft van Kassandra Missipo (49ste minuut) de sleutel in de titelrace in handen te nemen. De vrouwelijke Buffalo’s kunnen na het bereiken van hun allereerste bekerfinale nu ook voor de allereerste keer de Belgische landstitel in het vrouwenvoetbal veroveren. De opdracht is even eenvoudig als moeilijk namelijk 3 keer winnen in de resterende 3 wedstrijden op bezoek bij RSC Anderlecht (21 april 2017), thuis tegen KRC Genk Ladies (28 april 2017) en uit bij KSK Heist (5 mei 2017).

DVC Eva’s Tienen kreeg met zijn veredeld provinciaal elftal in Kumtich net als in de heenwedstrijd nog niet zo lang geleden een dozijn doelpunten om de oren tegen KRC Genk Ladies. Bij de rust stond het al 0-5 met een dubbel van Lore Vanschoenwinkel en goals van Sylke Calleeuw en de eerste competitiegoals van Nadine Hanssen en Esther Oversteyns. Na de rust dreven de bezoekers de score op met een 2de goal van Esther Oversteyns, een triple van Gwen Duijsters, een derde van het seizoen voor Yenthe Kerckhofs, een 12 van het seizoen voor Sylke Calleeuw en ook al meteen een 2de competitiegoal voor Nadine Hanssen!

Dit waren alle doelpuntenmakers op de 25ste speeldag in de Super League:

Standard – RSC Anderlecht 0-0 (rust: 0-0);
Doelpunten: geen.

Bekijk een wedstrijdverslag met dank aan Sportbeat:

KAA Gent Ladies – OH Leuven 1-0 (rust: 0-0);
Doelpunt: 49′ Kassandra Missipo 1-0.

Bekijk de hoogtepunten van dit duel met dank aan Sportbeat:

DVC Eva’s Tienen – KRC Genk Ladies 0-12 (rust: 0-5).
Doelpunten: 12′ Lore Vanschoenwinkel 0-1, 21′ Sylke Calleeuw 0-2, 28′ Nadine Hanssen 0-3, 43′ Lore Vanschoenwinkel 0-4, 45′ Esther Oversteyns 0-5, 52′ Esther Oversteyns 0-6, 54′ Gwen Duijsters 0-7, 62′ Yenthe Kerckhofs 0-8, 68′ Sylke Calleeuw 0-9, 75′ Nadine Hanssen 0-10, 78′ Gwen Duijsters 0-11, 89′ Gwen Duijsters 0-12.

Bekijk de goals uit dit duel met dank aan Sportbeat:

KSK Heist bye

Dit is de stand na de 25ste speeldag:
1. RSC Anderlecht 22-49 (57-16) (15+);
2. KAA Gent Ladies 21-48 (60-11) (15+);
3. Standard 21-46 (59-28) (15+);
4. KRC Genk Ladies 21-31 (54-21) (9+);
5. OH Leuven 22-22 (24-40) (6+);
5. KSK Heist 21-16 (16-67) (5+);
7. DVC Eva’s Tienen 22-3 (12-99) (0+).

Topscorers na de 25ste speeldag:

23 goals:
Sanne Schoenmakers (Standard);
13 goals:
Amber Maximus (KAA Gent Ladies);
12 goals:
Sylke Calleeuw (KRC Genk Ladies);
11 goals:
Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies);
10 goals:
Ella Van Kerkhoven (RSC Anderlecht);
8 goals:
Anaëlle Wiard (RSC Anderlecht);
7 goals:
Davinia Vanmechelen (Standard), Elke Van Gorp (KAA Gent Ladies);
6 goals:
Justine Vanhaevermaet (RSC Anderlecht), Chloé Vande Velde (KAA Gent Ladies), Heleen Jaques (RSC Anderlecht), Silke Leynen (KRC Genk Ladies), Lien Mermans (KRC Genk Ladies), Kassandra Missipo (KAA Gent Ladies;
5 goals:
Zoe Van Eynde (Standard), Lola Wajnblum (RSC Anderlecht), Elke Meers (DVC Eva’s Tienen), Stephanie Suenens (KSK Heist), Elena Dhont (KAA Gent Ladies), Lore Vanschoenwinkel (KRC Genk Ladies);
4 goals:
Lore Asselberghs (OH Leuven), Corina Luijks (DVC Eva’s Tienen), Margaux Van Ackere (KAA Gent Ladies), Tine De Caigny (RSC Anderlecht), Sarah Wijnants (Standard);
3 goals:
Charlotte Cranshoff (Standard), Julie Biesmans (Standard), Aline Zeler (Standard), Yuna Appermont (Standard), Jana Janssens (OH Leuven), Celien Guns (OH Leuven), Yenthe Kerckhofs (KRC Genk Ladies);
2 goals:
Isabelle Ebhodaghe (DVC Eva’s Tienen), Ulrike De Frère (RSC Anderlecht), Marie Minnaert (KAA Gent Ladies), Inge Heiremans (KSK Heist), Elien Van Wynendaele (KAA Gent Ladies), Riete Loos (KRC Genk Ladies), Sheila Broos (KSK Heist), Laura De Neve (RSC Anderlecht), Anne Huybrechts (KSK Heist), Isabelle Iliano (KAA Gent Ladies), Mariam Abdulai Toloba (KAA Gent Ladies), Hanne Merkelbach (KRC Genk Ladies), Charlotte Tison (RSC Anderlecht), Petra Baldewijns (OH Leuven), Britt Vanhamel (OH Leuven), Valentine Hannecart (Standard), Anaïs Bey-Temsamani (OH Leuven);
1 goal:
Luna Maes (KSK Heist), Noémie Gelders (RSC Anderlecht), Anke Vanhooren (RSC Anderlecht), Karen Meeus (KSK Heist), Charlotte Van Bavel (KSK Heist), Sheryl Merchiers (KAA Gent Ladies), Laura Gorniak (Standard), Silke Vanwynsberghe (KAA Gent Ladies), Henriette Awete (RSC Anderlecht), Matilde Drumont (OH Leuven), Yentl De Coster (OH Leuven), Shari Van Belle (KAA Gent Ladies), Yana Daniëls (RSC Anderlecht), Fien Steyvers (KRC Genk Ladies), Maurane Marinucci (Standard), Ymke Bruwier (KSK Heist), Margaux Eymael (DVC Eva’s Tienen), Nicky Van Den Abbeele (RSC Anderlecht), Esther Oversteyns (KRC Genk Ladies), Nadine Hanssen (KRC Genk Ladies).

Owngoals:
Jody Vangheluwe (KAA Gent Ladies voor Standard), Lauren Huys (KSK Heist voor KRC Genk Ladies), Veerle Van der Motte (OH Leuven voor RSC Anderlecht), Charlotte Van Bavel (KSK Heist voor KRC Genk Ladies), Fien Steyvers (KRC Genk Ladies voor OH Leuven), Marie Minnaert (KAA Gent Ladies voor Standard), Morgane Wijns (OH Leuven voor RSC Anderlecht), Imke Courtois (Standard voor KSK Heist).

PS: De doelpunten van de wedstrijd KAA Gent Ladies – Standard (speeldag 2) en Standard – OH Leuven (speeldag 3) blijven geldig!

Het programma voor de 26ste speeldag op vrijdag 21 april 2017 om 19u30 is:
RSC Anderlecht – KAA Gent Ladies;
Scheidsrechter: Hannelore Onsea.

Op zaterdag 22 april 2017 om 15u:
KSK Heist – DVC Eva’s Tienen;
Scheidsrechter: Stef Colebunders.

KRC Genk Ladies – Standard om 15u30:
Scheidsrechter: Irina Lyussina.

OH Leuven bye.

Voor tussenstanden en eindstanden kan U altijd hier terecht:
Futbol24.com

Het programma voor de 27ste speeldag op vrijdag 28 april 2017 om 20u30:
OH Leuven – RSC Anderlecht;
Standard – KSK Heist;
KAA Gent Ladies – KRC Genk Ladies;
DVC Eva’s Tienen bye

Het programma voor de 28ste en laatste speeldag op vrijdag 5 mei 2017 om 20u30:
DVC Eva’s Tienen – Standard;
KSK Heist – KAA Gent Ladies;
KRC Genk Ladies – OH Leuven;
RSC Anderlecht bye.

Voor nog meer over deze speeldag:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share