Op vrijdag 21 april 2017 stond er niet alleen een wedstrijd in de play-offs van de Jupiler Pro League op het programma. Er werd ook een topaffiche gespeeld in de Super League op het Nationaal Voetbalcentrum in Tubeke!

RSC Anderlecht maakte een einde aan de titeldroom van KAA Gent Ladies. Na een kwartier kwam vrouwelijk paars-wit op voorsprong met een succesvol omgezette strafschop van captain Heleen Jaques (1-0, 15de minuut) na een fout van Shari Van Belle op de bijzonder sterk spelende Lola Wajnblum. Zeven minuten voor tijd viel de beslissing toen Ella Van Kerkhoven, die al 2 keer de lat had getroffen, op aangeven van Tine De Caigny het tweede doelpunt van RSC Anderlecht voorbij Nicky Evrard trapte (2-0, 83ste minuut). De vrouwelijke Buffalo’s die fysiek overklast werden, bij momenten niet zuiver genoeg waren in de passing en een afwerker misten, lagen definitief in de touwen. Ondertussen gaat de sleutel voor de titel nu richting Standard, dat als het zijn resterende 3 duels wint opnieuw kampioen is.