Terwijl de focus in België lag op de klassieker in Play-Off 1 van de Jupiler Pro League tussen RSC Anderlecht en Club Brugge stonden er voor enkele Belgian Red Flames in het buitenland ook wedstrijden op het programma.

Hieronder krijgt U een overzicht met de resultaten:

Duitsland – Bundesliga – 17de speeldag:

1.FFC Frankfurt – VfL Wolfsburg 1-5;
Gouden Schoen Tessa Wullaert viel na 76 minuten in voor Pernille Harder, haar ploeggenote bij Denemarken. Het stond op dat moment 1-3 na 2 goals van de Zwitserse Lara Dickenmann en eentje van Pernille Harder voor VfL Wolfsburg, Jackie Groenen bracht 1.FFC Frankfurt kort voor het half uur voor (1-0, 27ste minuut). Via Ewa Pajor en Caroline Hansen werd het nog 1-5! VfL Wolfsburg werd zo alleen leider door de misstap van Turbine Potsdam tegen SC Freiburg (0-1).

Borussia Mönchengladbach – FF USV Jena 0-3;
Justien Odeurs verdedigde voor het eerst na haar blessure opnieuw het doel van FF USV Jena. Ze moest enkele tussenkomsten doen om de nul te houden waarna FF USV Jena na het missen van een strafschop uiteindelijk nog vlot dit degradatieduel won! FF USV Jena klom door de winst naar de 9de plaats!

Meer foto’s van dit duel kan U bekijken via:

Fotopagina Paul Dijkmans

Frankrijk – D1 Féminine – 19de speeldag:

AS Saint-Etienne – Montpellier 0-8;
Janice Cayman zette haar club met een vroeg doelpunt (0-1, 4de minuut) op weg naar een vlotte overwinning! Montpellier heeft uitzicht op een ticket voor de UEFA Women’s Champions League van volgend seizoen!

D2 Féminine – Groep A – 19de speeldag:

Lille OSC – Le Mans 3-0;
Jana Coryn lukte 2 doelpunten, de 2-0 en de 3-0 in de 68ste en 72ste minuut! Rijsel blijft leider en lijkt op weg naar de titel en de promotie naar de D1 Féminine!

Jupiler Pro League – Play Off 1 – 4de speeldag:

RSC Anderlecht – Club Brugge 2-0 (rust: 2-0);
Doelpunten: 21′ Leander Dendoncker 1-0, 34′ Kara Mbodji 2-0.
Rode kaart: 45′ Ruud Vormer (Club Brugge) (na 2x geel).

Na 4 speeldagen in Play-Off 1 heeft RSC Anderlecht met 41 punten 8 punten voorsprong op KAA Gent (33) en 9 op Club Brugge (32). Daarna volgen SC Charleroi met 30 punten, SV Zulte Waregem met 29 punten en KV Oostende met 28 punten.

Union SG
domineert Play-Off 2 – Groep A met 10 punten op 12 na de 0-1-winst op bezoek bij STVV op zaterdagavond met een fantastische omhaal van Mohammed Aoulad (64ste minuut)! KRC Genk is leider in Play-Off 2 – Groep B met 12 punten op 12 na 6-0-thuiswinst tegen Moeskroen!