Share

In de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal stond de 25ste speeldag op het programma terwijl alle beslissingen al gevallen zijn. KAA Gent Ladies B is kampioen, Dames VK Egem degradeert. Bij de vrouwelijke Buffalo’s noteerden we wel het afscheid van Annelien Van Gansbeke, de captain van het beloftenteam!

De wedstrijd in Wondelgem begon met een beetje vertraging omdat VC Moldavo in de file rond Antwerpen had gestaan. Bij de 2de aanval scoorde de thuisploeg al toen Sheryl Merchiers goed gevolgd was op een schot van Sylvana Tieleman die door de bezoekende doelvrouw gepareerd werd (1-0, 2de minuut). Op slag van rust scoorde Sheryl Merchiers zelfs een 2de keer toen ze mooi door Summer Rogiers door de buitenspelval werd geleid. De afwerking netjes overhoeks was perfect en zon stond het bij de rust 2-0! Vier minuten na de rust kon VC Moldavo tegenscoren. Jacqueline Van Velthoven trapte een vrije trap vanop een goeie 35 meter in de kruising (2-1, 49ste minuut). HET moment van de wedstrijd kwam er in de 62ste minuut toen Annelien Van Gansbeke haar laatste wissel ooit kreeg en onder luid applaus van zowel thuisspelende als bezoekende supporters en speelsters het veld verliet. Na de wissel gingen beide ploegen nog wel op zoek naar een doelpunt maar de afwerking bleef lang achterwege. In de 85ste minuut bereikte Anke Vermeulen dan met een mooie pas Emma Van Britsom op de rechterflank. Van Britsom dreef een paar meter met de bal naar binnen om daarna de bal enig mooi met haar linker in de verste winkelhaak te deponeren! Opnieuw een parel van een doelpunt van Emma Van Britsom. Zo werd het 3-1, meteen de eindstand!

Eerste achtervolger VC Dames Eendracht Aalst won thuis met het kleinste verschil tegen Kontich, dat al de laatste wedstrijd van het seizoen speelde! Evy De Smedt lukte nog voor de pauze het enige doelpunt van de wedstrijd (1-0)!

FWS Woluwe kwam thuis op achterstand tegen SV Zulte Waregem na een goal van Jolien Martens, haar 12de van het seizoen (0-1)! De thuisploeg kwam in het slotkwartier echter langszij dankzij een vrije trap van Anne Puttemans (1-1). FWS Woluwe pakte uiteindelijk nog de volle buit dankzij een late kopbalgoal van Jana Simons na een hoekschop (2-1).

Het beloftenteam van Standard won thuis met het kleinste verschil tegen Tongeren dankzij een doelpunt – haar allereerste van het seizoen – van Gwyneth Vanaenrode (1-0)!

DV Famkes Merkem moest het thuis tegen Massenhoven doen zonder Bieke Deman en Debbie Decoene. Bij de rust stond het 0-1 na een goaltje van Sofie Haesmans. In de 2de helft zorgde Joni Vanrompay met 2 treffers voor de eindstand (0-2 en 0-3)!

Het duel in de staart van het klassement tussen het beloftenteam van RSC Anderlecht en Dames VK Egem leverde het meeste doelpunten op. De bezoekers kwamen al na 12 minuten op voorsprong toen Steffi Verkindere de bal over de verdediging dropte en Ellen Stichelbaut het snelst was om de bal naast Ines Fernandez, de doelvrouw van RSC Anderlecht, binnen te trappen (0-1). Op het halfuur werd het zelfs 0-2 als Sharon Vervaeke met een lange bal Ellen Stichelbaut bereikte. De spits van Egem aarzelde niet en zorgde met een lob voor het 2de doelpunt! RSC Anderlecht kwam na de rust agressiever uit de kleedkamer en het kon bij de eerste aanval meteen de aansluitingstreffer scoren. Op aangeven van Anke Vanhooren trapte Henriette Awete de bal hoog en hard onder de lat binnen (1-2). Een kwartier voor het einde van de wedstrijd kwam RSC Anderlecht zelfs langszij als Ulrike De Frère opnieuw op aangeven van Anke Vanhooren scoorde (2-2). Tien minuten voor tijd stond Egem echter opnieuw op voorsprong toen doelvrouw Ines Fernandez een vrije trap van Sharon Vervaeke niet onder controle kreeg en de bal via de paal bij Elodie Cnockaert belandde. Zij zorgde meteen voor de 2-3! Maar er volgde nog een doelpunt voor de thuisploeg. Anke Vanhooren was opnieuw de aangeefster (haar 3de assist van de namiddag) en dit keer stond Allison Verhoeven op de goede plaats om binnen te trappen (3-3)!

De laatste speeldag is op zaterdag 29 april 2017!

Dit waren alle doelpuntenmakers op de 25ste speeldag in 1ste klasse:

FWS Woluwe – SV Zulte Waregem 2-1 (rust: 0-1);
Doelpunten: Jolien Martens 0-1, 81′ Anne Puttemans 1-1, 90′ + 6′ Jana Simons 2-1.

VC Dames E. Aalst – Kontich 1-0 (rust: 1-0);
Doelpunt: Evy De Smet 1-0.

KAA Gent Ladies B – VC Moldavo 3-1 (rust: 2-0);
Doelpunten: 2′ Sheryl Merchiers 1-0, 45′ Sheryl Merchiers 2-0, 49′ Jacqueline Van Velthoven 2-1, 85′ Emma Van Britsom 3-1.

RSC Anderlecht B – Dames VK Egem 3-3 (rust: 0-2);
Doelpunten: 12′ Ellen Stichelbaut 0-1, 30′ Ellen Stichelbaut 0-2, 47′ Henriette Awete 1-2, 75′ Ulrike De Frère 2-2, 80′ Elodie Cnockaert 2-3, 87′ Allison Verhoeven 3-3.

DV Famkes Merkem – Massenhoven 0-3 (rust: 0-0);
Doelpunten: Sofie Haesmans 0-1, Joni Vanrompay 0-2, Joni Vanrompay 0-3.

Standard B – Tongeren 1-0 (rust: 0-0);
Doelpunt: Gwyneth Vanaenrode 1-0.

USGTH bye

De stand in eerste klasse na de 25ste speeldag is:
1. KAA Gent Ladies B 23-57 (64-24);
2. VC Dames E. Aalst 23-43 (42-29);
3. FWS Woluwe 23-42 (39-30);
4. Standard B 23-36 (50-31) (11+);
5. DV Famkes Merkem 23-34 (40-37) (10+);
6. USGTH 23-34 (35-38) (9+);
7. Kontich 24-33 (48-49) (10+);
8. VC Moldavo 23-27 (33-40) (7+);
9. Tongeren DV 23-27 (24-31) (7+);
10.SV Zulte Waregem 23-25 (32-37);
11.Massenhoven 23-25 (35-47);
12.RSC Anderlecht B 23-24 (37-59);
13.Dames VK Egem 23-16 (34-60);

De topschutters na 25 speeldagen in eerste klasse:

14 goals:
Annelies Van Den Steen (VC Dames E. Aalst);
12 goals:
Anaïs Autem (USGTH), Jolien Martens (SV Zulte Waregem);
11 goals:
Mariam Abdulai Toloba (KAA Gent Ladies B), Caroliena Wolters (Standard B); Lucinda Michez (Kontich);
10 goals:
Sofie Huyghebaert (DV Famkes Merkem), Annelien Van Gansbeke (KAA Gent Ladies B), Jolien Lebegge (Kontich), Henriette Awete (RSC Anderlecht B);
9 goals:
Chiara Wielockx (Kontich), Jolien Baeten (Massenhoven), Anke De Vos (SV Zulte Waregem), Stéphanie Van Gils (VC Moldavo);
8 goals:
Debbie Decoene (DV Famkes Merkem), Laure De Wolf (Massenhoven), Ellen Stichelbaut (Dames VK Egem);
7 goals:
Sylvana Tieleman (KAA Gent Ladies B), Karlijn Knapen (Standard B), Lisa Petry (Standard B), Audrey Demoustier (FWS Woluwe), Charlotte Laridon (Dames VK Egem);
6 goals:
Summer Rogiers (KAA Gent Ladies B), Bieke Deman (DV Famkes Merkem), Zoë Van Eynde (Standard B), Laurie Hachez (FWS Woluwe), Léa Liénard (USGTH), Sigrid Bertels (Tongeren DV), Anne Puttemans (FWS Woluwe).
5 goals:
Laurence Marchal (VC Dames E. Aalst), Valérie Jansen (FWS Woluwe), Bo Schepkens (VC Moldavo), Annelies Van den Bergh (Kontich), Sofie Vanhooren (Dames VK Egem), Jacqueline Van Velthoven (VC Moldavo);
4 goals:
Jennifer Waeckens (Tongeren DV), Ilke Plaisier (Tongeren DV), Lore Scheepers (Tongeren DV), Charlotte Vandevyvere (DV Famkes Merkem), Justine Deweerdt (DV Famkes Merkem), Mégane Vos (USGTH), Sandy Bourtembourg (FWS Woluwe), Steffi Van den Broek (VC Moldavo), Fernanda Borzuk (RSC Anderlecht B), Marie Van Caesbroeck (RSC Anderlecht B), Noémie Gelders (RSC Anderlecht B), Marie Bougard (Standard B), Joni Vanrompay (Massenhoven); Sofie Haesmans (Massenhoven);
3 goals:
Gaelle Vozza (Tongeren DV), Charlien Ver Eecke (SV Zulte Waregem), Marijke Callebaut (VC Dames E. Aalst), Megane Lerinckx (VC Dames E. Aalst), Valentine Hannecart (Standard B), Lien Wyndaele (KAA Gent Ladies B), Lies Tambeur (FWS Woluwe), Merel Groenen (VC Moldavo), Stephanie Van Elsen (VC Moldavo), Inge Firlefijn (Kontich), Jolien Belmans (Kontich), Selina Gijsbrechts (Massenhoven), Pure Eke (RSC Anderlecht B), Evy Desmedt (VC Dames E. Aalst), Emma Van Britsom (KAA Gent Ladies B), Elodie Cnockaert (Dames VK Egem);
2 goals:
Camille Godderis (Dames VK Egem), Julie Devos (SV Zulte Waregem), Lidewei De Waele (VC Dames E. Aalst), Francesca Vanoudheusden (VC Dames E. Aalst), Elien De Jaeger (VC Dames E. Aalst), Nina Vindevoghel (VC Dames E. Aalst), Laura Delheye (DV Famkes Merkem), Jasmine Vanysacker (DV Famkes Merkem), Chiara Steyvers (KAA Gent Ladies B), Jella Lauwens (KAA Gent Ladies B), Elke Van De Sompel (KAA Gent Ladies B), Elena Dhont (KAA Gent Ladies B), Jasmine Verbruggen (Standard B), Laura Gorniak (Standard B), Sloane Georges (Standard B), Cécile De Gernier (FWS Woluwe), Shayna Raekelboom (FWS Woluwe), Marie Cambier (USGTH), Gina Di Natale (USGTH), Laura Bouttiaux (USGTH), Shauny Herbot (USGTH), Céline Cornez (USGTH), Margo Anckaert (RSC Anderlecht B), Ulrike De Clercq (RSC Anderlecht B), Louise Dauwen (VC Moldavo), Stefanie Van Broeck (Kontich), Annelies Van Loock (Kontich), Jolien Van Dijck (Massenhoven), Annelies De Vliegher (Massenhoven), Athina Vercaemer (SV Zulte Waregem), Sheryl Merchiers (KAA Gent Ladies B), Ulrike De Frère (RSC Anderlecht B).
1 goal:
Amber Maximus (KAA Gent Ladies B), Maëlis Henneuse (KAA Gent Ladies B), Laura Vervacke (KAA Gent Ladies B), Sari Bocksoen (KAA Gent Ladies B), Sofie De Plus (KAA Gent Ladies B), Jolien Bartels (KAA Gent Ladies B), Pauline Windels (KAA Gent Ladies B), Marie Minnaert (KAA Gent Ladies B), Solange De Smit (KAA Gent Ladies B), Anke Vermeulen (KAA Gent Ladies B), Margaux Van Ackere (KAA Gent Ladies B), Shari Van Belle (KAA Gent Ladies B), Lieselot De Kegel (VC Dames E. Aalst), Lisa Jacobs (VC Dames E. Aalst), Tiffany Vanderdonck (VC Dames E. Aalst), Laurane Petit (VC Dames E. Aalst), Jana Vanderbiest (VC Dames E. Aalst),, Marijke Philips (VC Dames E. Aalst), Lisa Coppein (DV Famkes Merkem), Cleo Mus (DV Famkes Merkem), Bieke Verstraete (DV Famkes Merkem), Sharon Bergrath (Standard B), Valérie Schuilen (Standard B), Maurane Marinucci (Standard B), Lisa Verhoeven (Standard B), Teslime Karahisarli (FWS Woluwe), Anouck Cochez (FWS Woluwe), Manon Leclercq (USGTH), Séverine Staumont (USGTH), Alyson Bielski (USGTH), Justine Vanhaevermaet (RSC Anderlecht B), Anke Vanhooren (RSC Anderlecht B), Morgane Departure (RSC Anderlecht B), Sonia Fernandes Antunes (RSC Anderlecht B), Justine Blave (RSC Anderlecht B), Emma Coolen (VC Moldavo), Tessa Willekens (VC Moldavo), Jill Simons (Kontich), Deborah Zinga (Kontich), Ipek Senel (Kontich), Eva Swenden (Massenhoven), Evi Nipal (Massenhoven), Stien Voorspoels (Massenhoven), Lindsey Derijcke (SV Zulte Waregem), Liselore Carlier (SV Zulte Waregem), Jolien Badie (SV Zulte Waregem), Lisa Capiau (SV Zulte Waregem), Wendy Mees (Tongeren), Bo Paulussen (Tongeren), Merel Marting (Tongeren), Steffi Verkindere (Dames VK Egem), Lies Van Hamme (Dames VK Egem), Louise Wittouck (Dames VK Egem), Sharon Vervaeke (Dames VK Egem), Jana Simons (FWS Woluwe), Allison Verhoeven (RSC Anderlecht B), Gwyneth Vanaenrode (Standard B).

Owngoals:
2 in het voordeel van KAA Gent Ladies B, 1 voor DV Famkes Merkem, 1 voor Standard B, 1 voor FWS Woluwe.

Dit is het programma voor de 26ste en laatste speeldag op zaterdag 29 april 2017 om 15 uur:
Dames VK Egem – FWS Woluwe;
SV Zulte Waregem – DV Famkes Merkem;
USGTH – KAA Gent Ladies B;
VC Moldavo – Standard B;
Tongeren – RSC Anderlecht B;
Massenhoven – VC Dames E. Aalst;
Kontich bye

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Share