Share

Bij de loting voor de voorrondes van het EK 2017 in Nederland kreeg België met tegenstanders als Engeland, Servië, Bosnië-Herzegovina en Estland een rode loper uitgerold om zich voor het eerst voor een eindtornooi te plaatsen. Dat gebeurde uiteindelijk op vrijdag 16 september 2016! Ook op deze dinsdag 25 april 2017 was het lot de Belgian Red Flames gunstig gezind!

Dit keer kwam België in groep 6 terecht en bij het eind van de loting toen de zogenaamde toplanden nog moesten getrokken worden ontliep België eerst Engeland, Zwitserland, Noorwegen, Zweden en Duitsland. Op dat moment zou Spanje een moeilijke tegenstander geweest zijn maar het werd Italië, een team dat straks ook op het EK in Nederland aanwezig is maar dat door de Belgian Red Flames recent nog op de Cyprus Women’s Cup met 4-1 terug naar de kleedkamers gestuurd werd en bovendien voor velen toch wel de geliefkoosde tegenstander op weg naar Frankrijk 2019 uit de mogelijke zogenaamde toplanden. Ook met Roemenië, Portugal (dat eveneens op het EK 2017 in Nederland staat) en Moldavië staan er straks in de kwalificatiecampagne richting Frankrijk 2019 landenploegen tegenover België die haalbaar zijn en zo oogt de toekomst plots bijzonder rooskleurig voor de Belgian Red Flames die met de huidige lichting en het nog aankomend talent onder leiding van bondscoach Ives Serneels (als hij ook na het EK 2017 verder aan het roer blijft maar dat is vanuit de KBVB nog altijd niet bekendgemaakt) gewoon een bijzonder goeie kans maken om straks op het einde van de reeks kwalificatiewedstrijden voor het eerst een WK-eindronde, nu bij buurland Frankrijk, te halen. Hopelijk is deze positieve loting ook het sein voor de KBVB om eindelijk eens de juiste stap te zetten richting de clubs die zich in België inzetten voor het vrouwenvoetbal zodat er eindelijk ook op nationaal vlak een doorbraak komt voor het vrouwenvoetbal naar een breder publiek toe!

Roemeniê, speelde op weg naar het EK 2017 in Nederland de play-offs tegen Portugal! Toch is het een haalbare kaart voor de Belgian Red Flames! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Bekijk de meest recente ontmoeting tegen Italië via:
Vrouwenteam.be

Bekijk de thuisoverwinning op het Kiel tegen Portugal op weg naar het WK 2015 in Canada met dank aan de KBVB:

Nog melden dat de 7 groepswinnaars zich rechtstreeks plaatsen voor het WK 2017 terwijl de vier beste tweedes van de 7 groepen nog via play-offs gaan strijden voor het achtste ticket!

Dit zijn alle groepen:

Groep 1: Engeland, Rusland, Wales, Bosnia & Herzegovina, Kazakhstan;

Groep 2: Zwitzerland, Schotland, Polen, Wit-Rusland, Albanië;

Groep 3: Noorwegen, Nederland, Ierland, Slovakije, Noord-Ierland;

Groep 4: Zweden, Denemarken, Oekraïne, Hongarije, Kroatië;

Groep 5: Duitsland, Ijsland, Tsjechiê, Slovenië, Fär Oer Eilanden;

Groep 6: Italië, België, Roemenië, Portugal, Moldavië;

Groep 7: Spanje, Oostenrijk, Finland, Servië, Israel.

Portugal na de kwalificatie voor het EK 2017 in Roemenië! Straks opnieuw tegenstander van de Belgian Red Flames op weg naar het WK 2019 in Frankrijk! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Dit is het programma in de voorronde voor het WK 2019:
Wedstrijden groepsfase kwalificatie: Tussen 11/09/2017 tot en met 04/09/2018 voor de Belgian Red Flames tegen Italië, Roemenië, Portugal en Moldavië;
Loting play-offs voor laatste ticket: September 2018;
Play-offs halve finales: Tussen 01/10/2018 en 09/10/2018.
Play-offs finale: Tussen 05/11/2018 en 13/11/2018.
Loting WK-eindronde: Eind 2018 in Frankrijk (plaats en datum nog te bepalen);
WK-eindronde: Van 08/06/2019 (openingsduel in Lyon) tot en met 07/07/2019 (finale in Lyon).

* De volgende afspraken met de Belgian Red Flames zijn:

Op dinsdag 13 juni 2017 om 20 uur spelen de Belgian Red Flames op Den Dreef in Leuven tegen vice-wereldkampioen Japan.

In de zomer van 2017 staat het EK in Nederland op het programma met duels in de groepsfase tegen achtereenvolgens Denemarken (op zondag 16 juli 2017 in Doetinchem), Noorwegen (op donderdag 20 juli 2017 in Breda) en Nederland (op maandag 24 juli 2017 in Tilburg). Deze wedstrijden zal U rechtstreeks kunnen bekijken op Eén en Sporza en ook op de RTBf.

Lees over de Rode loper richting het EK 2017:
Vrouwenteam.be

Lees nog meer over de loting met een reactie van bondscoach Ives Serneels:
Website KBVB

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Share