Share

Op de dag van de loting voor de voorronde van het WK Vrouwenvoetbal 2019 in Frankrijk heeft het Nederlands voetbaltalent en Oranje Leeuwin Jill Roord van FC Twente, straks ook tegenstander op het EK 2017 van de Belgian Red Flames, een overeenkomst voor 2 jaar ondertetkend bij Bayern München. Dat maakte het Nederlandse persbureau ANP zopas bekend.

Jill Roord treft bij Bayern München met Vivianne Miedema en Stefanie van der Gragt, die momenteel nog revalideert van een knieblessure, twee landgenotes. Jill Roord, die op 16-jarige leeftijd debuteerde in het eerste elftal van FC Twente werd daar 4 keer landskampioen en ze won ook 2 keer de Women’s BeNeLeague. Ze speelde heel recent haar 100ste competitieduel voor de Vrouwen van FC Twente waar ze in het seizoen 2015-16 topschutster werd in de eredivisie met 21 doelpunten!

Jill Roord vond het vorig seizoen toen er ook al interesse was nog te vroeg om naar het buitenland te vertrekken. “Maar nu heb ik het gevoel er helemaal klaar voor te zijn en ook toe te zijn aan een andere competitie en een andere omgeving”, aldus nog Jill Roord!

Bekijk het meest recente interview met Jill Roord na FC Twente – FC Barcelona in de UWCL:


Bekijk foto’s van het meest recente duel van Bayern München afgelopen zondag 23 april 2017 op bezoek bij MSV Duisburg:

Fotopagina Paul Dijkmans

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: Ook nog melden dat Nederland op weg naar het WK 2019 het moet opnemen tegen Noorwegen, Ierland, Slovakije en Noord-Ierland! 25 april 2017 is overigens ook nog de verjaardag van de 70ste geboortedag van voetballegende Johan Cruijff. Hij verliet ons op 24 maart 2016!

Share