De Belgian Red Flames U16 vertrokken op zondag 23 april 2017 richting Italië voor het Torneo Delle Nazioni, een achtlandentornooi waarin België uitkomt in groep A tegen Duitsland, Frankrijk en Italië.

De Belgian Red Flames U16 met hun ouders vlak voor het verrrek in Zaventem! Foto – (c) SFO

Op de eerste dag verloor het team van bondscoach Luc Bosmans in Villesse met 1-2 tegen Duitsland. Valerie Schuilen opende al na 5 minuten de score voor België maar met doelpunten van Shekiera Martinez (1-1, 21ste en 1-2, 38ste minuut) ging de overwinning uiteindelijk naar Duitsland! In de andere wedstrijd speelden Italië en Frankrijk eerder 0-0-gelijk.

Het volgende duel van de Belgian Red Flames U16 is op woensdag 26 april 2017 om 17 uur tegen Frankrijk. De wedstrijd wordt gespeeld in Romans d’Isonzo. Op vrijdag 28 april 2017 om 17 uur is Italië de tegenstander in Torviscosa.

Luister ook nog naar Esther Buabadi (KVK Svelta Melsele) over het Torneo delle Nazioni:

Voor nog meer over het duel Duitsland – België:

Website DFB.de

Ook nog melden dat de Belgian Red Flames U16 van donderdag 11 tot en met dinsdag 16 mei 2017 zullen te zien zijn in Woluwe waar het UEFA Youth Development Tournament zal plaatsvinden.