Share

Op de 26ste speeldag had KAA Gent Ladies de sleutel in handen richting landstitel. Als het won op bezoek bij RSC Anderlecht en ook de 2 volgende wedstrijden succesvol kon afsluiten was het voor het eerst Belgisch landskampioen. Het was dus uitkijken naar de wedstrijd op vrijdagavond 21 april 2017 in Tubeke.

KAA Gent Ladies voor het duel in Tubeke tegen RSC Anderlecht! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Maar de vrouwelijke Buffalo’s maakten nooit aanspraak op een overwinning! Ze kwamen tegen een fysiek sterker RSC Anderlecht op het kwartier op achterstand na een strafschopdoelpunt van Heleen Jaques (1-0, 15de minuut) na een fout van Shari Van Belle op Lola Wajnblum terwijl Ella Van Kerkhoven, die eerder twee keer de lat trof, op aangeven van Tine De Caigny het definitieve verdict velde (2-0, 83ste minuut). KAA Gent Ladies speelt opnieuw tegen RSC Anderlecht in de finale van de Beker van België op zaterdag 13 mei 2017 in Mechelen!

Luister naar Lola Wajnblum (RSC Anderlecht):

Luister naar Diede Lemey (RSC Anderlecht):

Luister naar Ella Van Kerkhoven (RSC Anderlecht):

Standard profiteerde op zaterdag volop van de misstap van KAA Gent Ladies door te winnen op KRC Genk Ladies en nu zelf opnieuw de sleutel richting landstitel in handen te nemen. Sarah Wijnants scoorde voor de rust (0-1), Yuna Appermont (0-2), Charlotte Cranshoff (0-3) en Zoë Van Eynde (0-4) in de 2de helft!

KSK Heist scoorde op diezelfde zaterdag 22 april 2017 in 1 duel bijna evenveel doelpunten als in de vorige 21 wedstrijden in de Super League dit seizoen samen. Thuis tegen DVC Eva’s Tienen werd het maar liefst 14-0! De topscore van het seizoen want in geen enkele andere wedstrijd vielen er 14 goals (wel 13 in KAA Gent Ladies – KSK Heist 12-1 op zaterdag 8 oktober 2016). Inge Heiremans, ex-Belgian Red Flame, lukte maar liefst 5 doelpunten voor de thuisploeg waarvoor er ook nog dubbels waren van Stephanie Suenens en Evelien De Haes. Ook Anne Huybrechts, Ymke Bruwier, Iris Grant, Charlotte Van Bavel en een owngoal van Eva’s Tienen zorgden voor deze monsterscore!

Dit waren alle doelpuntenmakers op de 26ste speeldag in de Super League:

RSC Anderlecht – KAA Gent Ladies 2-0 (rust: 1-0);
Doelpunten: 15′ Heleen Jaques 1-0 op strafschop, 83′ Ella Van Kerkhoven 2-0.

Bekijk de video met dank aan Sportbeat:

KSK Heist – DVC Eva’s Tienen 14-0 (rust: 7-0);
Doelpunten: 9′ Stephanie Suenens 1-0, 10′ Inès Tisson 2-0 owngoal, 15′ Inge Heiremans 3-0, 31′ Evelien De Haes 4-0, 36′ Anne Huybrechts 5-0, 39′ Evelien De Haes 6-0, 41′ Inge Heiremans 7-0, 48′ Ymke Bruwier 8-0, 53′ Inge Heiremans 9-0, 70′ Iris Grant 10-0, 76′ Charlotte Van Bavel 11-0, 79′ Inge Heiremans 12-0, 81′ Inge Heiremans 13-0, 88′ Stephanie Suenens 14-0.

Bekijk de video met dank aan Sportbeat:

KRC Genk Ladies – Standard 0-4 (rust: 0-1);
Doelpunten: 14′ Sarah Wijnants 0-1, 64′ Yuna Appermont 0-2, 70′ Charlotte Cranshoff 0-3, 72′ Zoë Van Eynde 0-4.

Bekijk de video met dank aan Sportbeat:

OH Leuven bye.

Dit is de stand na de 26ste speeldag:
1. RSC Anderlecht 23-52 (59-16) (16+);
2. Standard 22-49 (63-28) (16+);
3. KAA Gent Ladies 22-48 (60-13) (15+);
4. KRC Genk Ladies 22-31 (54-25) (9+);
5. OH Leuven 22-22 (24-40) (6+);
6. KSK Heist 22-19 (30-67) (6+);
7. DVC Eva’s Tienen 23-3 (12-113) (0+).

Topscorers na de 26ste speeldag:

23 goals:
Sanne Schoenmakers (Standard);
13 goals:
Amber Maximus (KAA Gent Ladies);
12 goals:
Sylke Calleeuw (KRC Genk Ladies);
11 goals:
Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies), Ella Van Kerkhoven (RSC Anderlecht);
8 goals:
Anaëlle Wiard (RSC Anderlecht);
7 goals:
Davinia Vanmechelen (Standard), Elke Van Gorp (KAA Gent Ladies), Heleen Jaques (RSC Anderlecht), Stephanie Suenens (KSK Heist), Inge Heiremans (KSK Heist);
6 goals:
Justine Vanhaevermaet (RSC Anderlecht), Chloé Vande Velde (KAA Gent Ladies), Silke Leynen (KRC Genk Ladies), Lien Mermans (KRC Genk Ladies), Kassandra Missipo (KAA Gent Ladies), Zoe Van Eynde (Standard);
5 goals:
Lola Wajnblum (RSC Anderlecht), Elke Meers (DVC Eva’s Tienen), Elena Dhont (KAA Gent Ladies), Lore Vanschoenwinkel (KRC Genk Ladies), Sarah Wijnants (Standard);
4 goals:
Lore Asselberghs (OH Leuven), Corina Luijks (DVC Eva’s Tienen), Margaux Van Ackere (KAA Gent Ladies), Tine De Caigny (RSC Anderlecht), Charlotte Cranshoff (Standard), Yuna Appermont (Standard);
3 goals:
Julie Biesmans (Standard), Aline Zeler (Standard), Jana Janssens (OH Leuven), Celien Guns (OH Leuven), Yenthe Kerckhofs (KRC Genk Ladies), Anne Huybrechts (KSK Heist);
2 goals:
Isabelle Ebhodaghe (DVC Eva’s Tienen), Ulrike De Frère (RSC Anderlecht), Marie Minnaert (KAA Gent Ladies), Elien Van Wynendaele (KAA Gent Ladies), Riete Loos (KRC Genk Ladies), Sheila Broos (KSK Heist), Laura De Neve (RSC Anderlecht), Isabelle Iliano (KAA Gent Ladies), Mariam Abdulai Toloba (KAA Gent Ladies), Hanne Merkelbach (KRC Genk Ladies), Charlotte Tison (RSC Anderlecht), Petra Baldewijns (OH Leuven), Britt Vanhamel (OH Leuven), Valentine Hannecart (Standard), Anaïs Bey-Temsamani (OH Leuven), Charlotte Van Bavel (KSK Heist), Evelien De Haes (KSK Heist), Ymke Bruwier (KSK Heist);
1 goal:
Luna Maes (KSK Heist), Noémie Gelders (RSC Anderlecht), Anke Vanhooren (RSC Anderlecht), Karen Meeus (KSK Heist), Sheryl Merchiers (KAA Gent Ladies), Laura Gorniak (Standard), Silke Vanwynsberghe (KAA Gent Ladies), Henriette Awete (RSC Anderlecht), Matilde Drumont (OH Leuven), Yentl De Coster (OH Leuven), Shari Van Belle (KAA Gent Ladies), Yana Daniëls (RSC Anderlecht), Fien Steyvers (KRC Genk Ladies), Maurane Marinucci (Standard), Margaux Eymael (DVC Eva’s Tienen), Nicky Van Den Abbeele (RSC Anderlecht), Esther Oversteyns (KRC Genk Ladies), Nadine Hanssen (KRC Genk Ladies), Iris Grant (KSK Heist).

Owngoals:
Jody Vangheluwe (KAA Gent Ladies voor Standard), Lauren Huys (KSK Heist voor KRC Genk Ladies), Veerle Van der Motte (OH Leuven voor RSC Anderlecht), Charlotte Van Bavel (KSK Heist voor KRC Genk Ladies), Fien Steyvers (KRC Genk Ladies voor OH Leuven), Marie Minnaert (KAA Gent Ladies voor Standard), Morgane Wijns (OH Leuven voor RSC Anderlecht), Imke Courtois (Standard voor KSK Heist). Inès Tisson (DVC Eva’s Tienen voor KSK Heist).

PS: De doelpunten van de wedstrijd KAA Gent Ladies – Standard (speeldag 2) en Standard – OH Leuven (speeldag 3) blijven geldig!

Dit is het programma voor de 27ste speeldag op vrijdag 28 april 2017 om 20u30:
OH Leuven – RSC Anderlecht (in Oud-Heverlee);
Scheidsrechter: Irina Lyussina.

Standard – KSK Heist (in Angleur);
Scheidsrechter: Sharon Sluyts.

KAA Gent Ladies – KRC Genk Ladies (in Oostakker);

Scheidsrechter: Lois Otte.

DVC Eva’s Tienen bye

Voor tussenstanden en eindstanden kan U altijd hier terecht:
Futbol24.com

Het programma voor de 28ste en laatste speeldag op vrijdag 5 mei 2017 om 20u30:
DVC Eva’s Tienen – Standard;
KSK Heist – KAA Gent Ladies;
KRC Genk Ladies – OH Leuven;
RSC Anderlecht bye.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share