Share

Twee ex-internationals van vrouwelijk Oranje maakten op woensdag 26 april 2017 op de website van hun club Ajax bekend dat ze na het lopende seizoen stoppen met voetballen!

Zowel Anouk Hoogendijk (31) als Daphne Koster (36) speelden sinds 2012 bij Ajax, het jaar dat de club begon met vrouwenvoetbal. Anouk Hoogendijk was wel nog even aktief in Engeland bij Arsenal Ladies maar ze kwam nadien terug naar Amsterdam. Beide speelsters waren er bij op het EK in Finland 2009 toen de Oranje Leeuwinnen zich voor het eerst voor een groot tornooi wisten te plaatsen en verrassend de halve finale bereikten onder leiding van Vera Pauw. Inmiddels hebben beide speelsters hun interlandloopbaan beëindigd.

Daphne Koster houdt er na een lange loopbaan bij tal van clubs en bij vrouwelijk Oranje in 2017 mee op! Foto – (c) Sportpix.be / Joke Vuylsteke

Daphne Koster, die 4 keer landskampioen werd met Ter Leede en 2 keer met AZ Alkmaar, zie nog dat ze alles gedaan had in haar carrière en dat ze niet één doel meer heeft waar ze naartoe werkte.

Anouk Hoogendijk, recent nog benoemd tot bondsridder van de KNVB, lonkt na haar twee landstitels met Saestum in 2005 en 2006 naar een nieuwe landstitel – de eerste – met Ajax. En ja, ik weet dat dan volgend jaar de UEFA Women’s Champions League lonkt. Maar het verandert echter niets meer aan mijn beslissing. Het is mooi geweest”, aldus nog Hoogendijk op de website van Ajax waarmee ze overigens ook nog op vrijdag 2 juni 2017 in Den Haag de KNVB-beker kan winnen tegen PSV Eindhoven!

Lees nog meer over dit afscheid via:
Website Ajax Vrouwen

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share