Share

De Belgian Red Flames U16 hebben op de tweede speeldag van het Torneo delle Nazioni in Italië hun duel tegen Frankrijk gewonnen. Het team van bondscoach Luc Bosmans won met het kleinste verschil!

Frankrijk U16 voor het duel tegen België U16! Foto – (c) SD – Footoféminin.fr

Frankrijk, dat de eerste editie won, speelde op de eerste speeldag 0-0-gelijk tegen Italië. Tegen de Belgian Red Flames U16 in Romans d’Isonzo domineerde de Franse U16 van bondscoach Cécile Locatelli in de eerste helft maar het liep vaak in de buitenspelval en het faalde in de afwerking. In de 2de helft ook over 35 minuten heerste Frankrijk opnieuw maar eens voor het Belgische doel lukte het niet om Femke Bastiaen te verschalken. Even over het uur sloeg België dan toe op de counter. Na Frans balverlies op het middenveld kwam de bal op rechts bij Talitha De Groote. De speelster van KAA Gent Ladies speelde de bal door naar Esther Buabadi en de spits van KVK Svelta Melsele trof raak (0-1, 62ste minuut). Daarna verdedigde de Belgische U16 de voorsprong met succes!

De Belgian Red Flames U16 voor hun duel in Italië tegen Frankrijk U16! Foto – (c) SD – Footofeminin.fr

België U16 speelde met: Femke Bastiaen; Noa Delhaye, Constance Brackman (36′ Naomi De Wolf), Chrystal Lermusiaux (33′ Romy Camps), Frieke Temmerman, Noa Corbeels (captain), Maxine Franco (36′ Inara Bouker), Talitha De Groote, Jenna Van De Keere (36′ Aster Janssens), Esther Buabadi, Diki Sakinus Ouzraoui (36′ Eva De Baets).
Bondscoach: Luc Bosmans
Kwamen niet in actie: Josephine Delvaux, Stéphanie Pirotte, Valérie Schuilen, Fleur Cordier.

Belgische vreugde na het doelpunt van Esther Buabadi! Foto – (c) SD – Footoféminin.fr

Eerder op de dag won Italië in het Campo Sportivo in Monfalcone ook al met het kleinste verschil tegen Duitsland met 1-0. Daar viel het enige doelpunt iets over halfweg de 2de helft via Teresa Fracas (1-0, 55ste minuut). Italië is zo na 2 wedstrijddagen leider in groep A met 4 punten op 6 voor de Belgian Red Flames en Duitsland die allebei 3 op 6 haalden. Frankrijk is 4de en laatste met 1 op 6.

Op vrijdag 28 april 2017 om 17 uur staat de 3de wedstrijd voor de Belgian Red Flames U16 op het programma. De tegenstander in Torviscosa is dan het gastland en de groepsleider Italië.

In groep B zijn de Verenigde Staten na 2 speeldagen leider met 4 punten op 6 voor Mexico en Engeland, allebei 3 op 6. Slovenië is daar 4de en laatste met 1 op 6!

Op zaterdag 29 april 2017 staan de finalewedstrijden op het programma!

Lees ook nog via:
DFB.de – WU16

U kan de 1ste helft van Frankrijk – België bekijken met dank aan Soccer Network LLC:

Fb SNW

U kan de 2de helft van Frankrijk – België met het doelpunt van Esther Buabadi (vanaf -12.25) bekijken met dank aan Soccer Network LLC:
Fb SNW

Voor meer over de eerste speeldag op het Torneo delle Nazioni:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share