Share

Op de 26ste en laatste speeldag in eerste klasse was het enkel nog uitkijken wie de titel van topschutster zou behalen. Er waren nog enkele speelsters die de voorlopige leider Annelies Van Den Steen van VC Dames Eendracht Aalst konden voorbijgaan maar uiteindelijk is het niemand meer gelukt. Er werd wel nog in elke wedstrijd gescoord op de slotdag in eerste klasse!

Fémina White Star Woluwe lukte op bezoek bij Dames VK Egem het meeste doelpunten. Camille Bernier, die normaal in het provinciale team speelt, mocht voor het eerst meedoen in de eerste klasse en met succes want na 20 minuten had ze al een knappe goal gescoord (0-1). Na de rust was het ex-Belgian Red Flame Audrey Demoustier die alle aandacht naar zich toe haalde met een zuivere hat-trick in de 50ste (0-2), 88ste (0-3) en 90ste minuut (0-4). FWS Woluwe sprong zo uiteindelijk nog naar de 2de plaats in de eindstand want VC Dames Eendracht Aalst ging op hetzelfde moment onderuit op bezoek bij Massenhoven met het kleinste verschil. Daar werd het enige doelpunt gescoord door Laure De Wolf kort voor halfweg de eerste helft. Er vielen in dit duel ook nog 2 rode kaarten eentje langs beide kanten.

Het beloftenteam van KAA Gent Ladies, dat al enkele weken zeker was van de titel, won op de slotdag op bezoek bij Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage. Op aangeven van Sylvana Tieleman scoorde Elena Dhont al na een kwartier (0-1) en ook na het uur (0-2). Lien Wyndaele dikte 6 minuten voor tijd aan tot 0-3 waarna Anaïs Autem met haar 13de competitiegoal van het seizoen kort voor tijd de eer van de thuisploeg kon redden!

Ook Jolien Martens lukte haar 13de competitiegoal van het seizoen heel vroeg in de wedstrijd thuis tegen DV Famkes Merkem (1-0) dat langzij kwam via Bieke Verstraete (1-1). Anke De Vos lukte zette de thuisploeg echter nog voor de rust opnieuw op voorsprong (2-1). In het slot van de wedstrijd trapte Laura Delheye nog tegen de paal en de bal ging vervolgens volgens de scheidsrechter met dienst niet over de lijn. SV Zulte Waregem, halve finalist in de Belgische beker dit seizoen, sloot dus het seizoen af met thuiswinst!

Tongeren, dat ondanks alle negatieve geruchten ook volgend seizoen nog in competitie zal aantreden, won op de slotspeeldag eveneens thuis met het kleinste verschil tegen het beloftenteam van RSC Anderlecht. Ilke Plaisier zorgde al in de eerste helft voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

VC Moldavo tenslotte kwam nog voor het halfuur op voorsprong thuis tegen het beloftenteam van Standard toen Stephanie Van Elsen een strafschop omzette na een duwfout op Stéphanie Van Gils (1-0). De bezoekers kwamen in het slotkwartier evenwel op gelijke hoogte na een schot van Lisa Verhoeven (1-1). De 3 punten bleven uiteindelijk toch bij Moldavo nadat Jacqueline Van Velthoven een vrije trap vanop een goeie 40 meter in de kruising joeg (2-1).

Kontich was op deze laatste speeldag vrij!

Dit waren alle doelpuntenmakers op de 26ste en laatste speeldag in 1ste klasse:

Dames VK Egem – FWS Woluwe 0-4 (rust: 0-1);
Doelpunten: 20′ Camille Bernier 0-1, 50′ Audrey Demoustier 0-2, 88′ Audrey Demoustier 0-3, 90′ Audrey Demoustier 0-4.

SV Zulte Waregem – DV Famkes Merkem 2-1 (rust: 2-1);
Doelpunten: 3′ Jolien Martens 1-0, 7′ Bieke Verstraete 1-1, 43′ Anke De Vos 2-1.

USGTH – KAA Gent Ladies B 1-3 (rust: 0-1);
Doelpunten: 15′ Elena Dhont 0-1, 65′ Elena Dhont 0-2, 84′ Lien Wyndaele 0-3, 89′ Anaïs Autem 1-3.

VC Moldavo – Standard B 2-1 (rust: 1-0);
Doelpunten: 28′ Stephanie Van Elsen 1-0 op strafschop, 76′ Lisa Verhoeven 1-1, 86′ Jacqueline Van Velthoven 2-1.

Tongeren – RSC Anderlecht B 1-0 (rust: 1-0);
Doelpunt: Ilke Plaisier 1-0.

Massenhoven – VC Dames E. Aalst 1-0 (rust: 1-0);
Doelpunt: 22′ Laure De Wolf 1-0.
Rode kaarten: Jolien Van Dijck (Massenhoven) na 2x geel in de eerste helft, Lidewei De Waele (VC Dames E. Aalst) in de tweede helft!

Kontich bye

De eindstand in eerste klasse na de 26ste speeldag is:
1. KAA Gent Ladies B 24-60 (67-25);
2. FWS Woluwe 24-45 (43-30);
3. VC Dames E. Aalst 24-43 (42-30);
4. Standard B 24-36 (51-33) (11+);
5. DV Famkes Merkem 24-34 (41-39) (10+);
6. USGTH 24-34 (36-41) (9+);
7. Kontich 24-33 (48-49) (10+);
8. VC Moldavo 24-30 (35-41) (8+);
9. Tongeren DV 24-30 (25-31) (8+);
10.SV Zulte Waregem 24-28 (34-38);
11.Massenhoven 24-28 (36-47);
12.RSC Anderlecht B 24-24 (37-60);
13.Dames VK Egem 24-16 (34-64);

Annelies Van Den Steen van VC Dames Eendracht Aalst is de topschutster in de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal! Foto – (c) Sportpix.be / Joke Vuylsteke

De topschutters na 26 speeldagen in eerste klasse:

14 goals:
Annelies Van Den Steen (VC Dames E. Aalst);
13 goals:
Anaïs Autem (USGTH), Jolien Martens (SV Zulte Waregem);
11 goals:
Mariam Abdulai Toloba (KAA Gent Ladies B), Caroliena Wolters (Standard B); Lucinda Michez (Kontich);
10 goals:
Sofie Huyghebaert (DV Famkes Merkem), Annelien Van Gansbeke (KAA Gent Ladies B), Jolien Lebegge (Kontich), Henriette Awete (RSC Anderlecht B), Anke De Vos (SV Zulte Waregem), Audrey Demoustier (FWS Woluwe);
9 goals:
Chiara Wielockx (Kontich), Jolien Baeten (Massenhoven), Stéphanie Van Gils (VC Moldavo), Laure De Wolf (Massenhoven);
8 goals:
Debbie Decoene (DV Famkes Merkem), Ellen Stichelbaut (Dames VK Egem);
7 goals:
Sylvana Tieleman (KAA Gent Ladies B), Karlijn Knapen (Standard B), Lisa Petry (Standard B), Charlotte Laridon (Dames VK Egem);
6 goals:
Summer Rogiers (KAA Gent Ladies B), Bieke Deman (DV Famkes Merkem), Zoë Van Eynde (Standard B), Laurie Hachez (FWS Woluwe), Léa Liénard (USGTH), Sigrid Bertels (Tongeren DV), Anne Puttemans (FWS Woluwe), Jacqueline Van Velthoven (VC Moldavo).
5 goals:
Laurence Marchal (VC Dames E. Aalst), Valérie Jansen (FWS Woluwe), Bo Schepkens (VC Moldavo), Annelies Van den Bergh (Kontich), Sofie Vanhooren (Dames VK Egem), Ilke Plaisier (Tongeren DV);
4 goals:
Jennifer Waeckens (Tongeren DV), Lore Scheepers (Tongeren DV), Charlotte Vandevyvere (DV Famkes Merkem), Justine Deweerdt (DV Famkes Merkem), Mégane Vos (USGTH), Sandy Bourtembourg (FWS Woluwe), Steffi Van den Broek (VC Moldavo), Fernanda Borzuk (RSC Anderlecht B), Marie Van Caesbroeck (RSC Anderlecht B), Noémie Gelders (RSC Anderlecht B), Marie Bougard (Standard B), Joni Vanrompay (Massenhoven); Sofie Haesmans (Massenhoven), Elena Dhont (KAA Gent Ladies B), Lien Wyndaele (KAA Gent Ladies B), Stephanie Van Elsen (VC Moldavo);
3 goals:
Gaelle Vozza (Tongeren DV), Charlien Ver Eecke (SV Zulte Waregem), Marijke Callebaut (VC Dames E. Aalst), Megane Lerinckx (VC Dames E. Aalst), Valentine Hannecart (Standard B), Lies Tambeur (FWS Woluwe), Merel Groenen (VC Moldavo), Inge Firlefijn (Kontich), Jolien Belmans (Kontich), Selina Gijsbrechts (Massenhoven), Pure Eke (RSC Anderlecht B), Evy Desmedt (VC Dames E. Aalst), Emma Van Britsom (KAA Gent Ladies B), Elodie Cnockaert (Dames VK Egem);
2 goals:
Camille Godderis (Dames VK Egem), Julie Devos (SV Zulte Waregem), Lidewei De Waele (VC Dames E. Aalst), Francesca Vanoudheusden (VC Dames E. Aalst), Elien De Jaeger (VC Dames E. Aalst), Nina Vindevoghel (VC Dames E. Aalst), Laura Delheye (DV Famkes Merkem), Jasmine Vanysacker (DV Famkes Merkem), Chiara Steyvers (KAA Gent Ladies B), Jella Lauwens (KAA Gent Ladies B), Elke Van De Sompel (KAA Gent Ladies B), Jasmine Verbruggen (Standard B), Laura Gorniak (Standard B), Sloane Georges (Standard B), Cécile De Gernier (FWS Woluwe), Shayna Raekelboom (FWS Woluwe), Marie Cambier (USGTH), Gina Di Natale (USGTH), Laura Bouttiaux (USGTH), Shauny Herbot (USGTH), Céline Cornez (USGTH), Margo Anckaert (RSC Anderlecht B), Ulrike De Clercq (RSC Anderlecht B), Louise Dauwen (VC Moldavo), Stefanie Van Broeck (Kontich), Annelies Van Loock (Kontich), Jolien Van Dijck (Massenhoven), Annelies De Vliegher (Massenhoven), Athina Vercaemer (SV Zulte Waregem), Sheryl Merchiers (KAA Gent Ladies B), Ulrike De Frère (RSC Anderlecht B), Bieke Verstraete (DV Famkes Merkem), Lisa Verhoeven (Standard B).
1 goal:
Amber Maximus (KAA Gent Ladies B), Maëlis Henneuse (KAA Gent Ladies B), Laura Vervacke (KAA Gent Ladies B), Sari Bocksoen (KAA Gent Ladies B), Sofie De Plus (KAA Gent Ladies B), Jolien Bartels (KAA Gent Ladies B), Pauline Windels (KAA Gent Ladies B), Marie Minnaert (KAA Gent Ladies B), Solange De Smit (KAA Gent Ladies B), Anke Vermeulen (KAA Gent Ladies B), Margaux Van Ackere (KAA Gent Ladies B), Shari Van Belle (KAA Gent Ladies B), Lieselot De Kegel (VC Dames E. Aalst), Lisa Jacobs (VC Dames E. Aalst), Tiffany Vanderdonck (VC Dames E. Aalst), Laurane Petit (VC Dames E. Aalst), Jana Vanderbiest (VC Dames E. Aalst),, Marijke Philips (VC Dames E. Aalst), Lisa Coppein (DV Famkes Merkem), Cleo Mus (DV Famkes Merkem), Sharon Bergrath (Standard B), Valérie Schuilen (Standard B), Maurane Marinucci (Standard B), Teslime Karahisarli (FWS Woluwe), Anouck Cochez (FWS Woluwe), Manon Leclercq (USGTH), Séverine Staumont (USGTH), Alyson Bielski (USGTH), Justine Vanhaevermaet (RSC Anderlecht B), Anke Vanhooren (RSC Anderlecht B), Morgane Departure (RSC Anderlecht B), Sonia Fernandes Antunes (RSC Anderlecht B), Justine Blave (RSC Anderlecht B), Emma Coolen (VC Moldavo), Tessa Willekens (VC Moldavo), Jill Simons (Kontich), Deborah Zinga (Kontich), Ipek Senel (Kontich), Eva Swenden (Massenhoven), Evi Nipal (Massenhoven), Stien Voorspoels (Massenhoven), Lindsey Derijcke (SV Zulte Waregem), Liselore Carlier (SV Zulte Waregem), Jolien Badie (SV Zulte Waregem), Lisa Capiau (SV Zulte Waregem), Wendy Mees (Tongeren), Bo Paulussen (Tongeren), Merel Marting (Tongeren), Steffi Verkindere (Dames VK Egem), Lies Van Hamme (Dames VK Egem), Louise Wittouck (Dames VK Egem), Sharon Vervaeke (Dames VK Egem), Jana Simons (FWS Woluwe), Allison Verhoeven (RSC Anderlecht B), Gwyneth Vanaenrode (Standard B), Camille Bernier (FWS Woluwe).

Owngoals:
2 in het voordeel van KAA Gent Ladies B, 1 voor DV Famkes Merkem, 1 voor Standard B, 1 voor FWS Woluwe.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Share