Share

De Belgian Red Flames spelen op vrijdag 7 juli 2017, iets meer dan een week voor hun openingswedstrijd op het EK 2017 in Doetinchem op zondag 16 juli 2017 tegen Denemarken, nog een bijkomende oefenwedstrijd in Montpellier tegen Frankrijk, het land waar in 2019 ook het WK Vrouwenvoetbal zal worden gespeeld!

Dat maakte de FFF (Franse Voetbalbond) bekend op de website met volgende promotievideo:

Een reis naar het zuiden van Frankrijk dus voor de Belgian Red Flames die eventueel ook dichter bij huis hadden kunnen spelen want zo stellen we vast dat Les Bleues 4 dagen later ook nog in Sedan (en dat is iets dichter bij België) een oefenduel spelen tegen Noorwegen, de tweede tegenstander van de Belgian Red Flames op het toekomende EK namellijk op donderdag 20 juli 2017 in Breda! Maar goed het wordt dus het Stade de la Mosson in Montpellier waar eerder Anthony Vanden Borre in de Ligue 1 speelde met de club. Montpellier is overigens ook de thuishaven van Belgian Red Flame Janice Cayman die evenwel met haar club nog niet in het Stade de la Mosson mocht aantreden maar het dus bij deze oefeninterland wel kan doen.

De laatste keer dat België en Frankrijk, een van de titelfavorieten op het toekomende EK 2017 in Nederland, tegenover mekaar stonden dateert al van 18 juni 2011 toen het in de derde interland onder leiding van huidig bondscoach Ives Serneels maar liefst 7-0 werd, de zwaarste nederlaag ooit 3 dagen na het 1-2-verlies tegen datzelfde Frankrijk in Nieuwpoort.

Voor het oefenduel Frankrijk – België in Montpellier spelen de Belgian Red Flames op dinsdag 13 juni 2017 eerst nog in Leuven tegen vice-wereldkampioen Japan. De aftrap is om 20 uur.

Tickets voor dat duel tegen Japan zijn te verkrijgen via:
KBVB – Tickets Belgian Red Flames

Voor het oefenduel in Montpellier kan U terecht bij de Franse Voetbalbond:

FFF – Tickets Frankrijk – Belgian Red Flames

Het programma van de Belgian Red Flames tot en met het EK 2017 ziet er nu als volgt uit:
13/06/2017: België – Japan (Leuven, 20 uur);
07/07/2017: Frankrijk – België (Montpellier, 21 uur);
16/07/2017: Denemarken – België (Doetinchem, 20u45);
20/07/2017: Noorwegen – België (Breda, 18u);
24/07/2017: België – Nederland (Tilburg, 20u45).

Ook nog melden dat U op donderdag 18 mei 2017 om 21u15 het eerste deel van een tweedelige documentaire rond de Belgian Red Flames kan zien op Eén. De reportage werd gemaakt door Bart Aerts.

Voor nog meer over de Belgian Red Flames op weg naar het WK 2019 in Frankrijk:

Vrouwenteam.be

Lees over het 7-0-verlies in Calais tegen Frankrijk op zaterdag 18 juni 2011:
Vrouwenteam.be

Share