Belgian Red Flame en Gouden Schoen Tessa Wullaert staat met VfL Wolfsburg na de 20ste speeldag van woensdag 10 mei 2017 op één punt van de landstitel in Duitsland! Onderaan is doelvrouw Justien Odeurs inmiddels zeker van het behoud met FF USV Jena.

FF USV Jena, waar Justien Odeurs dit keer in doel haar plaats moest laten aan Kathrin Längert, verloor wel in de vroege namiddag thuis met 0-2 tegen SC Freiburg na goals van Lina Magull (0-1, 6de minuut) en Cinzia Zehnder (0-2, 60ste minuut) maar het is inmiddels mathematisch zeker van het behoud nu noch Borussia Mönchengladbah noch Bayer 04 Leverkusen hun duel wisten te winnen.

Tessa Wullaert, die uiteindelijk na haar knappe goal ook tot beste speelster van de 19de speeldag verkozen werd, stond wel de volledige wedstrijd op het veld voor VfL Wolfsburg thuis tegen SGS Essen. De thuisploeg zag kort voor de rust de bezoekers op voorsprong komen via Lea Schüller (0-1, 39ste minuut) maar nog geen minuut later stonden de bordjes al opnieuw in evenwicht na een goal van Alexandra Popp (1-1, 40ste minuut). Kort na de pauze viel het beslissende doelpunt en dat werd gescoord door de Poolse Ewa Pajor (2-1, 54ste minuut). VfL Wolfsburg moest vervolgens afwachten wat Turbine Potsdam zou doen op bezoek bij Bayer 04 Leverkusen vooraleer het zekerheid kreeg over een eventuele titel. Maar daarop is het nog wachten tot zondag 14 mei 2017 want Turbine Potsdam won in Leverkusen met 1-2. De uitwinst kwam er al vroeg na een dubbel van Tabea Kemma in de eerste helft (0-1, 12de minuut en 0-2, 38ste minuut). Op het uur zorgde Merle Barth vanop de strafschopstip voor de aansluitingstreffer voor Bayer 04 Leverkusen maar tot een gelijkmaker kwam het niet meer. VfL Wolfsburg heeft nu zondag 14 mei 2017 aan een punt op bezoek bij SC Freiburg genoeg om mathematisch zeker te zijn van de 3de titel na 2013 en 2014 behalen.

In de andere duels op de 20ste speeldag was er ook nog thuiswinst voor Hoffenheim tegen bekerfinalist Sand (1-0) en noteerden we uitoverwinningen voor 1.FFC Frankfurt op bezoek bij MSV Duisburg (1-2 met een doelpunt van Jackie Groenen) en voor Bayern München bij Borussia Mönchengladbach (0-3 met een goal van Vivianne Miedema). Borussia Mönchengladbach, het team van Liv Aerts (ex-KAA Gent Ladies) is na dit verlies nu ook zeker dat het volgend seizoen opnieuw een reeks lager zal spelen.