RSC Anderlecht, de vice-kampioen en verliezende bekerfinalist in het voorbije seizoen in de Super League, maakte op maandag 15 mei 2017 bekend dat Robert Steeman zijn zoon Stéphane Steeman opvolgt als verantwoordelijke voor het vrouwenvoetbalteam van de club.

Sarah Wijnants verhuist tijdens de zomermaanden van Standard naar RSC Anderlecht! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Op dinsdag 16 mei 2017 meldt Het Laatste Nieuws op pagina 19 in de Editie De Ring na een gesprek met de nieuwe hoofdverantwoordelijke ook de eerste inkomende transfers voor het nieuwe seizoen. Zowel Sarah Wijnants, twee seizoenen op rij kampioen met Standard als Elke Van Gorp, de voorbije 3 seizoenen bekerwinnaar (2x met Lierse en 1x afgelopen zaterdag 13 mei 2017 met KAA Gent Ladies), komen vanaf het seizoen 2017-18 vrouwelijk paars-wit versterken.

Elke Van Gorp, hier nog tijdens de bekerfinale bij KAA Gent Ladies, speelt volgend seizoen bij RSC Anderlecht! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

In het artikel ‘Robert Steeman wil volwaardige competitie’ van collega Francis Nevens op dezelfde pagina deelt de nieuwe hoofdverantwoordelijke van de club ook mee dat RSC Anderlecht in het kader van de voorbereiding op volgend seizoen met opnieuw Patrick Wachel als trainer een stage zal afwerken in Madrid waaraan een tornooi gekoppeld is met ploegen zoals Atlético Madrid, Montpellier (het team van Belgian Red Flame Janice Cayman) en Sevilla. Verder wordt de C-ploeg van de club afgeschaft. Er wordt wel verder gespeeld met een B-ploeg en met een U15 en een U13-team. Robert Steeman wil ook dat de KBVB actie onderneemt om een volwaardig kampioenschap in het vrouwenvoetbal in het leven te roepen. Met zes clubs in de Super League, dat is gewoon te weinig! Alle eersteklassers uit het mannenvoetbal zouden hiertoe moeten verplicht worden, zo stelt hij nog!

Bekijk ook nog eens de samenvatting van de bekerfinale met dank aan Christophe Evrard (RSCA TV):

Luister naar Tine De Caigny na de bekerfinale 2017:

Voor nog meer over de bekerfinale 2017:
Vrouwenteam.be

Lees nog meer over RSC Anderlecht:
Website RSCA Women