Op vrijdag 19 mei 2017 stond de Franse bekerfinale op het programma tussen de twee teams die op donderdag 1 juni 2017 ook de finale van de UEFA Women’s Champions League gaan spelen: Olympique Lyonnais en Paris Saint-Germain.

Lyon won opnieuw de Franse beker dit keer na strafschoppen! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Maya Mans

Het werd een boeiende en spannende wedstrijd in Vannes met een prachtig openingsdoelpunt van de Braziliaanse Cristiane voor PSG na 7 minuten (0-1) en de gelijkmaker op strafschop van Saki Kumagai (1-1 in de 34ste minuut). Vervolgens bleven beide teams in evenwicht en na een 1-1 na 90 minuten moesten strafschoppen de beslissing brengen. De eerste acht strafschoppen werden zuiver in de hoek getrapt waarna de Spaanse international Irene Paredes over trapte voor PSG maar Saki Kumagai trapte de eerste mogelijkheid om de trofee te heroveren tegen de paal! Vervolgens gingen de pogingen van Veronica Boquete (4-5), Dzsenifer Marozsan (5-5), Aminata Diallo (5-6) en Camille Abily (6-6) binnen waarna Méline Gérard de poging van de ingevallen Ouleymata Sarr stopte. De Noorse Ada Hegerberg knalde de bal vervolgens feilloos rechtdoor in de bovenhoek (6-7) waardoor Lyon voor het zesde seizoen op rij de Franse beker won!