Share

Na de ontmoeting tussen Olympique Lyonnais en OGC Nice, een duel dat op 3-3 eindigde in de Franse Ligue 1 op zondag 21 mei 2017, maakte voorzitter Jean-Michel Aulas de naam bekend van de opvolger van trainer Gérard Prêcheur bij het vrouwenvoetbalteam van de club.

OL Féminin, dat zopas voor de 6de keer op rij de Franse beker won en eerder voor de 11de opeenvolgende keer Frans landskampioen werd, zal in de volgende twee seizoenen onder leiding staan van Reynald Pedros op dit ogenblik voetbalconsultant bij het Franse Canal+ maar in het verleden Frans landskampioen met Nantes (1995) en ook 25-voudig Frans international tussen 1993 en 1996.

Reynald Pedros, de ex-voetballer die tegenwoordig consultant is bij Canal+, wordt de nieuwe trainer van het vrouwenvoetbalteam van Lyon! Foto – (c) CANAL+/Daniel Bardou

Reynald Pedros, geboren op 10 oktober 1971, was in het verleden al trainer van Saint-Jean de la Ruelle (2008-2009) en van Saint-Pryvé-Saint-Hilaire (2009-12), een club die hij van de CFA 2 (het 5de niveau in Frankrijk) naar de CFA (het 4de niveau) bracht. Voetballen deed hij als prof na zijn succes bij Nantes o.a. nog bij Marseille, Parma (Italië), Napels (Italië), Lyon, Montpellier, Toulouse en Bastia!

Gérard Prêcheur, geboren 23 oktober 1959, was trainer van het vrouwenvoetbalteam van Lyon sinds juli 2014 toen hij Patrice Lair, tegenwoordig trainer van UWCL-finalist PSG, opvolgde. Met Lyon won hij 3 landstitels, 3 Franse bekers en 1 keer de UWCL, vorig seizoen. Ook dit seizoen kan hij op donderdag 1 juni 2017 nog de UWCL winnen.

Voor nog meer over Lyon ga naar:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share