Solange Carvalhas, de ex-speelster van RSC Anderlecht, kende meer succes dan haar ex-teamgenoten in het nationaal kampioenschap. Ze werd met haar nieuwe club Sporting Clube de Portugal bij ons beter bekend als Sporting Lissabon meteen en voor het eerst landskampioen in Portugal!

Op de 25ste speeldag ging Sporting CP op zaterdag 20 mei 2017 op bezoek in Porto bij Boavista en daar won het met 1-6 dankzij doelpunten van Fatima Pinto (0-1, 11de minuut) en Tatiana Pinto (0-2, 29ste minuut) in het eerste halfuur gevolgd door een dubbel van Diana Silva (0-3, 32ste en 0-4, 39ste minuut) nog voor de rust. In de tweede helft zorgde Ana Capeta met een dubbel (0-5, 69ste en 0-6, 72ste minuut) voor een nog ruimere voorsprong vooraleer Claudia Lima in de 79ste minuut de eer voor de thuisploeg kon redden! Door de winst verzekerde Sporting Lissabon zich van de landstitel in het eerste seizoen dat de club bestaat.

Diana Silva juicht na alweer een doelpunt van Sporting CP op bezoek bij Boavista! Foto – (c) Sporting CP

Op één speeldag van het einde van de competitie heeft het met 71 punten in totaal 3 punten voorsprong op Sporting Braga, dat eveneens met 1-6 won op bezoek bij Estoril Praia, maar aangezien het team van Solange Carvalhas in het onderlinge duel de betere is (doorslaggevend in deze competitie) mocht het meteen de landstitel vieren!

Solange Carvalhas (20) groet met haar team Sporting CP de meegereisde fans na het behalen van de landstitel 2017! Foto – (c) Sporting CP

Solange Carvalhas scoorde dit seizoen ook 33 goals in de Liga de Futebol Feminino Allianz. Daarmee is ze op dit ogenblik 2de na Joana Vieira van Clube Futebol Benfica, de ploeg die 3de staat met 59 punten. Joana Vieira komt na haar 4 goals tegen Belenenses (8-0) voorlopig op 37 uit. Diana Silva (26 goals) en Ana Capeta (21 goals) staan als ploeggenotes van Solange Carvalhas ook in de top 5 van de topschuttersstand in Portugal! Op de laatste speeldag op zaterdag 27 mei 2017 ontvangt Sporting CP overigens nog Clube Futebol Benfica!

Solange Carvalhas is niet alleen captain maar ook topschutter bij Sporting CP! Foto – Sporting CP

Sporting CP kan in het eerste seizoen ook nog de dubbel veroveren want op zondag 4 juni 2017 staat in het Estádio de Honra in Jamor nog de bekerfinale op het programma tegen SC Braga. Die wedstrijd wordt overigens rechtstreeks uitgezonden op RTP 1 met als aftrapuur 17u15 lokale tijd!