Share

De jonge Belgian Red Flame Esther Buabadi maakte op zaterdag 19 november 2017 haar debuut in de tweede klasse A bij KVK Svelta Melsele op bezoek bij HO Wolvertem Merchtem. Haar start ging niet onopgemerkt voorbij want het Franse Lille OSC zag in haar een grote toekomst.

Op dinsdag 23 mei 2017 kwam de bevestiging dat Esther Buabadi, inmiddels kampioen geworden met KVK Svelta Melsele, de topsportschool in Leuven verlaat en de komende jaren in eerste instantie bij het jeugdteam van Rijsel zal gaan spelen waar ze ook een voetbalopleiding gaat krijgen. Ze wordt na Jana Coryn, Maud Coutereels en Silke Demeyere de vierde Belgische speelster bij de club, die zopas de promotie naar de Franse D1 Féminine mocht vieren!

Luister naar Esther Buabadi over haar toekomst in Frankrijk dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk het debuut van Esther Buabadi bij KVK Svelta Melsele op bezoek bij HO Wolvertem Merchtem dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk het laatste duel van Esther Buabadi met KVK Svelta Melsele thuis tegen SV Zulte Waregem dankzij Vrouwenteam TV:

Lees meer over de promotie van Lille OSC naar de Franse D1 Féminine:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share