Share

Mannenvoetbal dat moet wijken voor vrouwenvoetbal. Het komt niet elke dag voor maar binnenkort is dat wel het geval in Nederland!

Nadat het zich afgelopen zondag 28 mei 2017 in de thuiswedstrijd tegen AZ op een sensationele manier wist verzekeren van een ticket in de tweede voorronde van de UEFA Europa League kwam FC Utrecht voor een praktisch probleem te staan. Het duel in dat stadium van de competitie wordt al op donderdag 13 of donderdag 20 juli 2017 gespeeld juist op het ogenblik dat het eigen Stadion Galgenwaard niet beschikbaar is want gereserveerd voor het EK Vrouwenvoetbal 2017! En dus moet FC Utrecht in die tweede voorronde uitwijken naar het stadion van RKC Waalwijk! Als de club zich plaats voor de derde voorronde van de UEFA Europa League dan kan het wel opnieuw in het eigen stadion terecht!

Ook nog melden dat afgelopen zaterdag 27 mei 2017 KRC Genk zich in Belgiƫ na winst in de derby thuis tegen STVV verzekerde van een finaleplaats voor de eindstrijd om het Belgische ticket in die tweede Europese voorronde. KRC Genk gaat op woensdag 31 mei 2017 op bezoek bij KV Oostende, de verliezende bekerfinalist van dit seizoen!

Voor meer over FC Utrecht – AZ:
AD.nl

Voor meer over KRC Genk – STVV:
Sporza.be

Share