Share

De Franse Voetbalbond FFF heeft op deze woensdag 14 juni 2017 de 9 steden bekend gemaakt waar in 2019 het WK Vrouwenvoetbal zal gespeeld worden.

Dat de openingswedstrijd en de finale zullen worden gespeeld in het Parc OL van Lyon was al eerder aangekondigd. Nu is ook duidelijk in welke andere steden er in dat jaar topvoetbal zal gespeeld worden. Het dichtst bij ons in de buurt is het Stade du Hainaut van Valenciennes, dat net over de grens en in de buurt van Bergen ligt. Het verst weg is de Allianz Riviera van Nice waar de Rode Duivels vorig jaar nog tijdens het EK 2016, op woensdag 22 juni 2016 tegen Zweden een wedstrijd in de groepsfase speelden en wonnen dankzij een doelpunt van Radja Nainggolan in de 84ste minuut (1-0).

Verder zijn geselecteerd het Stade Auguste-Delaune in Reims, het Stade Océane in Le Havre, het Roazhon Park in Rennes, het Parc des Princes in Parijs, het Stade des Alpes in Grenoble en het Stade de la Mosson in Montpellier waar de Belgian Red Flames op vrijdag 7 juli 2017 al een oefenwedstrijd zullen spelen tegen Frankrijk in aanloop naar het EK 2017 in Nederland!

Het WK 2019 in Frankrijk zal worden gespeeld van 08/06/2019 (openingsduel in Lyon) tot en met 07/07/2019 (finale in Lyon)!

Voor nog meer over de stadions en de steden voor het WK Vrouwenvoetbal 2019:
FFF

Bekijk de tegenstanders van de Belgian Red Flames op weg naar het WK 2019:
Vrouwenteam.be

Bekijk de kalender van de Belgian Red Flames in de kwalificatie richting het WK 2019 in Frankrijk:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Share