Share

Standard, de Belgische landskampioen 2017, kent op vrijdag 23 juni 2017 de 3 tegenstanders die het in de voorronde van de UEFA Women’s Champions League eind augustus van dit jaar zal moeten bekampen om tot het hoofdtornooi door te dringen.

Niet minder dan 61 ploegen uit 49 landen schreven zich in voor het 17de seizoen in het Europese vrouwenclubvoetbal, het 9de in de UEFA Women’s Champions League. Dat op zich is al een record. 21 clubs waaronder titelverdediger Lyon, Duits landskampioen VfL Wolfsburg (met Tessa Wullaert) en Montpellier (met Janice Cayman) zijn al zeker van de eerste ronde maar enkele opvallende namen zijn daar niet bij zoals bijvoorbeeld FC Zûrich, Standard, Ajax (met Davina Philtjens) en Sporting Clube de Portugal (met Solange Carvalhas, ex-speelster van RSC Anderlecht). Deze clubs moeten in een voorronde van mini-tornooien met 4 clubs zich proberen te plaatsen voor die eerste ronde met 32 teams in totaal (de 10 groepswinnaars en de beste 2de van alle groepen waarbij alleen de resultaten tegen de 1ste en de 3de in de eindstand van de groep tellen).

Geen enkele van de 4 hogergenoemde clubs en dus ook niet Standard zullen één van die mini-tornooien organiseren. 10 clubs hebben dat wel gedaan met name Apollon, Olimpia Cluj, SFK 2000 Sarajevo, MTK Hungária, Osijek, Parnu, Olmpija Ljubljana, Breznica Pljevlja, Linfield en Martve. Zij zullen dan ook als eerste uit een aparte pot geloot worden. Apollon uit Cyprus, Olimpia Cluj uit Roemenië en SFK 2000 Sarajevo uit Bosnië-Herzegovina zijn geen mogelijke tegenstanders van Standard. Alle andere clubs wel en dus ook Ajax, dat slechts in pot 2 zal zitten, en Sporting Lissabon, dat in pot 3 ingedeeld is!

Standard speelde voor het laatst UEFA Women’s Champions League in het seizoen 2015/16 toen het door de titelverdediger 1.FFC Frankfurt werd uitgeschakeld (0-2 verlies thuis en 6-0 verlies uit). 2 keer eerder nam het deel aan zo’n voorronde maar dat liep telkens op een sisser uit. In 2014/15 geraakte het in Portugal niet voorbij Atlético Ouriense (1-0-verlies tegen het gastteam), vorig seizoen liep het fout in Kroatië in een groep met ZFK Minsk en ZNK Osijek.

Standard zit dus bij de loting op vrijdag 23 juni 2017 om 13u30 in het Zwitserse Nyon in bokaal 1.

Het kan niet uitkomen tegen FC Zürich (Zwitserland), BIIK-Kazygurt (Kazakhstan), Apollon (Cyprus), ZFK Spartak Subotica (Servië), Olimpia Cluj (Roemenië), Medyk Konin (Polen), SFK 2000 Sarajevo (Bosniê-Herzegovina), Gintra Universitetas (Litouwen), Stjarnan (Ijsland).

Mogelijke tegenstanders in bokaal 2 zijn Konak Belediyespor (Turkije), MTK Hungária (Hongarije), PK-35 Vantaa (Finland), Sturm Graz (Oostenrijk), Avaldsnes (Noorwegen), Hibernian (Schotland), Minsk (Wit-Rusland), PAOK (Griekenland), Osijek (Kroatië), Ajax (Nederland).

Mogeijke tegenstanders in bokaal 3 zijn Pärnu (Estland), NSA Sofia (Bulgarije), KÍ Klaksvík (Fär Oer), Olimpija Ljubljana (Slovenië), Sporting CP (Portugal), WFC-2 Kharkiv (Oekraïne), Shelbourne (Ierland), Kiryat Gat (Israël), KS Vllaznia (Albaniê), Partizán Bardejov (Slovakije).

Mogelijke tegenstanders in bokaal 4 zijn Hajvalia (Kosovo), Rigas Futbola Skola (Letland), Breznica (Montenegro), Linfield (Noord-Ierland), Swansea City (Wales), SC Istatov (Macedonië), Noroc Nimoreni (Moldavië), Birkirkara (Malta), Bettembourg (Luxemburg), Martve (Georgië).

Ploegen in vetjes zijn de teams die de mini-tornooien organiseren!

Standard speelt de voorronde van de UWCL 2017-18 ook zeker in een van de volgende 7 landen: Hongarije of Kroatië (tegenstanders uit bokaal 2), Estland of Slovenië (tegenstanders uit bokaal 3), Montenegro, Noord-Ierland of Georgië (tegenstanders uit bokaal 4).

Ook nog meegeven dat deze 21 teams zeker zijn van deelname aan de eerste ronde van de UWCL 2017-18:
Titelverdediger Lyon (Frankrijk), VfL Wolfsburg (Duitsland), FC Rosengard (Zweden), FC Barcelona (Spanje), Fortuna Hjörring (Denemarken), Bayern München (Duitsland), Bröndby (Denemarken), Rossijanka (Rusland), Manchester City (Engeland), Glasgow City (Schotland), Zvezda Perm-2005 (Rusland), Brescia (Italië), Slavia Praag (Tsjechië), Sparta Praag (Tsjechië), Linköping (Zweden), Chelsea (Engeland), Montpellier (Frankrijk), LSK Kvinner (Noorwegen), St. Pölten (Oostenrijk), Atlético Madrid (Spanje), Fiorentina (Italië).

Alle mogelijke tegenstanders van Standard, dat reekshoofd is in de eerste groep, in de voorronde kan U terugvinden via deze link:
UEFA.com

Share