Share

Vonden we de voorbije jaren niet meteen vrouwelijke voetballers terug in de Belgische albums van Panini dan krijgen de Belgian Red Flames na hun allereerste kwalificatie voor een eindronde nu wel aandacht in het allereerste stickeralbum van Panini rond een EK Vrouwenvoetbal.

Elk pakje bevat 5 stickers met hiet centraal Belgian Red Flame Lorca Van De Putte! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

In 2011 en in 2015 was er al een stickeralbum rond de vrouwelijke WK’s in Duitsland en in Canada. Het was een enorm commercieel succes in een nog niet eerder bewandelde markt en dus besliste de Panini Group om nu ook voor het eerst in te spelen op de vraag naar stickers rond het EK Vrouwenvoetbal 2017 in Nederland.

“Ter gelegenheid van de twaalfde editie van het grootste continentale voetbalkampioenschap voor vrouwen publiceert PANINI het officiële stickeralbum van het toernooi dat van 16 juli tot en met 6 augustus 2017 in Nederland plaats zal vinden. Het Officiële stickeralbum is vanaf maandag 12 juni te koop in Belgische krantenwinkels en supermarkten (sectoriële exclusiviteit bij Carrefour) alsook in Luxemburg. Verzamelaars kunnen de albums ook nog terugvinden in onze Panini Stickercollectie op www.sticker-collection.be.”, zo luidt het officiêle persbericht van Panini.

Alle Belgian Red Flames in het EK-album 2017 van Panini! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict/Panini

De collectie bestaat uit 334 stickers verspreid over 40 pagina’s. Elk deelnemend land heeft een dubbele pagina met het speelschema van de groepsfase en de prestaties in het verleden op het EK. Elk deelnemend land kreeg in totaal 20 stickers waaronder 1 sticker met de volledige ploeg, 1 sticker met het logo van de nationale ploeg en 18 stickers met in principe de speelsters die de meeste speelminuten maakten in de EK-kwalificatie. Bij elke sticker komt men ook een aantal weetjes rond de speelsters te weten zoals de club van herkomst, de positie op het veld, de lengte, de geboortedatum en het jaar waarin de betrokken speelster internationaal debuteerde bij haar land!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share