Share

Vanaf woensdag 21 juni 2017 tot en met zondag 2 juli 2017 kan U in het Fallonstadion van Sint-Lambrechts-Woluwe dit keer terecht voor de halve finales van de World League in het vrouwenhockey. Tien van de twintig beste vrouwenteams van de wereld zijn daar aanwezig en ook de Belgian Red Panthers komen in actie!

Foto – (c) Belgian Red Panthers

De Belgian Red Panthers spelen onder leiding van bondscoach Niels Thijssen op donderdag 22 juni 2017 om 20 uur hun eerste wedstrijd in groep B tegen Australië, het nummer 4 van de wereld op dit moment en de verliezende finalist op het voorbije WK 2014 in en tegen Nederland. Daarna volgen nog duels tegen Maleisië (zaterdag 24 juni 2017 om 16u), tegen Nieuw-Zeeland (zondag 25 juni 2017 om 16u) en tegen Spanje (dinsdag 27 juni 2017 om 20u45). De inzet is een plaatsje bij de laatste 8 en een WK-ticket!

In de A-groep neemt Nederland, de regerende wereldkampioen in het vrouwenhockey, het achtereenvolgens op tegen Schotland, Zuid-Korea, China en Italië.

De kwartfinales zijn op donderdag 29 juni 2017, de halve finales op zaterdag 1 juli 2017 en de finale op zondag 2 juli 2017.

De Belgian Red Panthers tijdens de voorbereiding op het tornooi in eigen land! Foto – (c) Belgian Red Panthers



De Belgische selektie bestaat uit:

Doelvrouwen: Aisling D’Hooghe (*) en Elena Sotgiu;
Veldspeelsters: Jill Boon, Louise Cavenaille, Aline Fobe, Alix Gerniers, Lien Hillewaert, Pauline Leclef, Sophie Limauge, Barbara Nelen, Joanne Peeters, Emma Puvrez, Anouk Raes, Manon Simons, Stephanie Vanden Borre, Judith Vandermeiren, Louise Versavel en Anne-Sophie Weyns.

Aisling D’Hooghe, de doelvrouw van de Belgian Red Panthers! Foto – (c) ADH

(*) Doelvrouw Aisling D’Hooghe maakte eerder deze week bekend in de krant Le Soir dat ze al van kindsbeen af multiple sclerose heeft maar desalniettemin een volledig normaal leven kan leiden.

Bekijk het volledige programma van de World League Hockey in het Fallonstadion van St-Lambrechts-Woluwe:
FIH.ch – Hockey – World League

Lees ook over de speelsters die normaal het tornooi mee zouden moeten bepalen:
FIH.ch – Hockey – World League

PS: De wedstrijden van de Belgian Red Panthers zijn te zien op Play Sports (Telenet). De Belgian Cats kan U in de kwartfinale van het EK 2017 volgen op Canvas! Ook de Belgian Red Flames zijn tijdens het EK 2017 in juli dit jaar te zien op Canvas en Eén!

Voor meer over de Belgian Cats:
Vrouwenteam.be

Lees meer over Aisling D’Hooghe via:
Sporza
en via:
Website Le Soir

Share