Share

De Belgian Red Flames zijn na hun 1-1-gelijkspel tegen vice-wereldkampioen Japan gestegen naar de 22ste plaats op de FIFA/Coca-Cola Women’s World Ranking! Dat is de hoogste plaats ooit!

Bij de vorige uitgave op vrijdag 24 maart 2017 stond Duitsland nog helemaal bovenaan de ranking maar enkele maanden later zijn het opnieuw de Verenigde Staten die eerste staan en dat na 4 overwinningen op rij tegen Rusland (2x), Zweden en Noorwegen. Nog in de top 10 wisselden Canada (nu 4de) en Engeland (nu 5de) van plaats terwijl ook Australië (nu 7de) en Brazilië (nu 8ste) een plaatsje omhoog klommen. Zweden, dat vriendschappelijk verloor tegen Canada en Brazilië, tuimelt 3 plaatsen naar beneden en het staat nu nog slechts 9de! Verder zijn de verschuivingen in de top 25 miniem. Zuid-Korea, Italië en België maakten een stapje omhoog. EK-deelnemers Zwitserland en Ijsland gingen een plaatsje achteruit.

België klom bij de vorige uitgave van vrijdag 24 maart 2017 voor het eerst naar de 23ste plaats. Toen +2 waardoor het vlak achter Schotland en Colombia kwam te staan. Nu heeft het Colombia bijgehaald en staan beide landen op een gedeelde 22ste plaats!

Geen enkel land klom bij deze editie meer dan 2 plaatsen omhoog, Litouwen en Luxemburg (allebei -10) vielen het felst terug! De FIFA noteerde de allereerste ranking voor nieuwkomers Tadjikistan en Kosovo. Jamaica, Sint Lucia en Malawi werden vanwege hun langere inactiviteit niet meer in de ranking opgenomen!

De volgende wereldranglijst in het internationale vrouwenvoetbal komt er op vrijdag 1 september 2017!

Dit is de top 25 op de FIFA/Coca-Cola Women’s World Ranking!
1. Verenigde Staten (+1);
2. Duitsland (-1);
3. Frankrijk (=);
4. Canada (+1);
5. Engeland (-1);
6. Japan (=);
7. Australië (+1);
8. Brazilië (+1);
9. Zweden (-3);
10. Noord-Korea (=);
11. Noorwegen (=);
12. Nederland (=);
13. Spanje (=);
14. China (=);
15. Denemarken (=);
16. Zuid-Korea (+1);
17. Zwitserland (-1);
18. Italië (+1);
19. Ijsland (-1);
20. Nieuw-Zeeland (=);
21. Schotland (=);
22. Colombia (=)
en België (+1);
24. Oostenrijk (=);
25. Rusland (=).

Bekijk de ranking van de tegenstanders van de Belgian Red Flames op weg naar het WK 2019 in Frankrijk:

37. Roemenië (-1);
38. Portugal (=);
89. Moldavië (-2).

Bekijk de volledige FIFA-wereldranglijst in het vrouwenvoetbal:
FIFA.com

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: Op zondag 25 juni 2017 maakt bondscoach Ives Serneels via sociale media en/of de website van de KBVB de selectie van de Belgian Red Flames voor het EK 2017 bekend. Daarna volgen nog oefenduels uit bij Spanje en Frankrijk en thuis tegen Rusland!

Voor meer daarover kan U terecht via:

Website KBVB

Share