De Belgian Cats spelen op het EK 2017 in Praag de wedstrijd voor de 3de plaats. In de halve finale tegen Spanje werd de logica gerespecteerd!

In de kwartfinale tegen Italië stonden de Belgian Cats na de openingsdriepunter van Kim Mestdagh in de eerste minuut het volledige duel op voorsprong. In de halve finale tegen Spanje kregen we bijna een identiek verhaal met dat verschil dat het super sterke Spanje na een snelle openingskorf van Alba Torrens bijna de volledige wedstrijd het voordeel had. Alleen Antonia Delaere kon met haar eerste driepunter Belgiê gedurende bijna 20 sekonden op voorsprong zetten! Daarna konden enkel Kim Mestdagh na een korf met een bonus vrije worp (6-6) en Ann Wauters (8-8) de Belgian Cats nog even in evenwicht brengen met de Spaanse pletwals die via Marta Xarpay (10 en 11-8), Sancho Lyttle (14-11), Silvia Dominguez (15-11) en Alba Torrens (5 punten) na het eerste kwart al tot 20-11 uitliep.

In het 2de kwart waarin Kim Mestdagh als eerste scoorde (20-13) probeerden de Belgian Cats aan te klampen maar Alba Torrens, Marta Xarpay, Sancho Lyttle en Laura Nicholls waren op dreef terwijl Emma Meesseman, de Belgische topschutter tot nog toe met een gemiddelde van 21 punten, niet tot scoren kwam! Het gevolg was dat het bij de rust al 36-21 stond.

In het begin van de 2de helft was Emma Meesseman dan toch voor de eerste keer succesvol (36-23) maar ondanks korven van Antonia Delaere (2 punten), Kim Mestdagh (2 punten) en Emma Meesseman (3 punten) en zelfs een driepunter van Julie Vanloo denderde Spanje gewoon voort en via een driepunter van Alba Torrens (topschutster in dit duel met 20 punten in totaal) stond het na 3/4 van de wedstrijd 52-33!

Dat het indrukwekkende Spanje de finale van het EK 2017 zou spelen stond nu al vast en coach Philip Mestdagh dacht meteen al vooruit en begon te wisselen. Iedereen kreeg speelgelegenheid en met succes want de Belgian Cats kwamen met punten van Jana Raman (4), Marjorie Carpréaux (2 vrije worpen), Hanne Mestdagh (5 punten waaronder een driepunter) en Julie Vanloo (8 punten waaronder 2 driepunters) in het laatste kwart met 13-19 voor. Silvia Dominguez milderde nog met een driepunter (16-19) en zette zo de eindstand 68-52 op het bord!

Bekijk alle stats rond het duel Spanje – België:
FIBA – Spanje-België

Bekijk de hoogtepunten van Spanje – België met dank aan FIBA:

Op zondag 25 juni 2017 spelen de Belgian Cats de kleine finale tegen Griekenland, dat in de tweede halve finale in Praag met 77-55 verloor van Frankrijk!

Bekijk de hoogtepunten van Griekenland – Frankrijk met dank aan FIBA:

PS: In de halve finales van de Hockey World League in Woluwe wonnen de Belgian Red Panthers hun 2de groepsduel met 9-0 tegen Maleisië!