Share

De dames van Wuustwezel kenden onder leiding van trainer Elke Somers een schitterend seizoen 2016-17 met de titel en de promotie naar eerste klasse! Inmiddels is het vizier gericht op het nieuwe seizoen waarbij de club enkele inkomende transfers kon realiseren.

Met Natasha Ribbens (Maria-ter-Heide) en Lysa De Meulder (KSK Beveren) komen 2 doelvrouwen het team versterken. Zij moeten het vertrek van Joyce Verwilt opvangen die koos voor een nieuw avontuur in de Super League bij KSK Heist! Met Emilie Aertsen die al voor de Belgian Red Flames U15 speelde en Lies Dom kwamen bovendien 2 jeugdspeelsters over van Lierse SK! De ervaren verdediger Stefanie Leys, een winnaarstype en leider op het veld die ook bekend is van haar parcours als rafter, stopt daarentegen met voetballen.

Ook nog melden dat de club aan uitbreiding toe is. Nu het damesteam van 3de provinciale naar 2de provinciale Antwerpen gepromoveerd is komt er een nieuw team bij in 4de provinciale! Daardoor heeft de club nu 3 teams in de provinciale reeksen want er speelt er ook eentje in eerste provinciale! Zo is er voor ieder niveau van speelster speelplezier!

Wuustwezel begint te trainen op dinsdag 25 juli 2017 en het heeft een teambuilding- en trainingsweekend van vrijdag 4 tot en met zondag 6 augustus 2017 in De Panne.

Dit is het volledige oefenprogramma van het eerste team van K. Wuustwezel FC op weg naar het nieuwe seizoen 2017/18 in eerste klasse:
10/08/2017 KV Mechelen – Wuustwezel;
13/08/2017 Wuustwezel – Club Brugge;
15/08/2017 KRC Genk Ladies B – Wuustwezel;
19/08/2017 FC Eindhoven – Wuustwezel;
23/08/2017 Wuustwezel – Maria-ter-Heide.

In de Beker van België komt Wuustwezel voor het eerst in actie op zaterdag 9 september 2017. Het speelt dan in elk geval thuis tegen meest waarschijnlijk KDC Ruddervoorde, de kampioen in de eerste provinciale West-Vlaanderen van het voorbije seizoen!

Bekijk de eindstand in 2de klasse B vorig seizoen:
Vrouwenteam.be

Lees over de titelwedstrijd van vorig seizoen:
Vrouwenteam.be

Bekijk nog eens de doelpunten uit en de reacties na de titelwedstrijd van vorig seizoen:
Vrouwenteam.be

Bekijk het programma in de Beker van België 2017-18:
Vrouwenteam.be

Lees ook nog een eerder artikel over Stefanie Leys uit 2012:
Vrouwenteam.be

PS: Nog melden dat de Belgian Red Flames vanaf zondag 16 juli 2017 deelnemen aan hun eerste EK-eindronde in Nederland!

Share