De Belgian Red Panthers kwamen op donderdag 29 juni 2017 in Woluwe opnieuw zwart beest Zuid-Korea tegen en het scenario van in Brasschaat 2 jaar geleden herhaalde zich!

Zuid-Korea hield België 2 jaar geleden na het nemen van shoot-outs weg van de Olympische Spelen 2016 in Rio (0-3 na een 2-2-gelijkspel). Ook nu in de Hockey World League in Woluwe draaide de wedstrijd na een 1-1-gelijkspel uit op shoot-outs. Nadat Choen Seul Ki al heel vroeg een succesvolle strafcorner in de bovenhoek van het Belgische doel sloeg voor Zuid-Korea (1-0, 3de minuut) en Emma Puvrez kort na de rust de gelijkmaker voor de Belgian Red Panthers lukte (1-1, 32ste minuut) kwam Elena Sotgiu sluitstuk Aisling D’Hooghe vervangen maar het leverde niet het verhoopte resultaat op. De missers van de jarige Alix Gerniers om te beginnen, van Pauline Leclef als tweede en van Jill Boon als vijfde en laatste konden de treffers van Louise Versavel en Anouk Raes niet verder helpen want Zuid-Korea scoorde 3 keer via Cheon Eunbi, Cho Yun Kyoung and Cho Eunji (3-2). De misser van Seunga Park als tweede in de rij had dus geen gevolgen.

De Belgian Red Panthers moeten zich nu concentreren op de wedstrijden voor de 5de tot en met de 8ste plaats te beginnen op zaterdag 1 juli 2017 om 13 uur 30 tegen Australië. Afhankelijk van het resultaat volgt dan op zondag 2 juli 2017 een duel tegen de winnaar of de verliezer van Spanje-Italië, het eerste duel dat op zaterdag 1 juli 2017 al om 11u15 op het programma staat.

Dit waren alle uitslagen van de kwartfinales op de Hockey World League in Woluwe:
Nieuw-Zeeland – Italiê 2-0,
Australië – China 0-2,
Nederland – Spanje 2-0,
Zuid-Korea – België 1-1, 3-2 na shoot-outs.