Share

Nederland leeft toe naar het EK 2017 in eigen land. Ook in het onafhankelijk weekblad Voetbal International is dat zo. In het magazine van woensdag 28 juni 2017 werd er even stilgestaan bij de allereerste niet-officiële wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen.

Op pagina 46 en 47 komt Lenie van Wensveen aan het woord. Zij scoorde als eerste een doelpunt voor vrouwelijk Oranje in het Mathias Stinnes Stadion van Essen tegen West-Duitsland zo staat te lezen in het artikel van Jurryt van de Vooren. Van Wensveen speelde voor VVV Rotterdam en ze was pas 14 jaar toen ze in het slot van de wedstrijd scoorde! De eerste wedstrijd van het Nederlands vrouwenteam dat door de UEFA en de FIFA erkend werd is Nederland – Frankrijk van 17 april 1971. Dat duel eindigde op 0-4.

Vivianne Miedema met het boek Meidenvoetbal in de hand! Foto – (c) Karakter Uitgevers BV/VivM

Naar aanleiding van het EK 2017 verschenen in Nederland al een aantal boeken. Zo bracht Annemarie Postma een boek uit met als titel ‘Oranje Leeuwinnen’, Oranje-international Vivianne Miedema en Joke Reijnders zorgden voor de jonge fans voor het boek ‘Meidenvoetbal! en ook het boek ‘Meidenvoetbal in 14 verhalen’ van voormalig prof-voetbalster Martine Prange en Martijn Oosterbaan met o.a. een verhaal rond Roxanne ‘Rocky’ Hehakaija, de ambassadrice van het EK 2017 in speelstad Doetinchem waar de Belgian Red Flames tegen Denemarken debuteren, kwam in het voorbije voetbalseizoen uit.

Foto – (c) RoHeHa

Over de geschiedenis van het Belgische vrouwenvoetbal kan U altijd terecht via het boek van Rudi Molleman ‘Het Dames Voetbal in België’ terwijl U sinds eind augustus 2009 alles over het Belgische vrouwenvoetbal online kan lezen via deze website. Maar twijfel er niet aan dat er straks na het EK 2017 in Nederland ook wel een en ander in boekvorm zal verschijnen rond de Belgian Red Flames.

Luister naar Annemarie Postma over haar boek met dank aan Vrouwenvoetbalnieuws.nl:

Nederland oefent op zaterdag 8 juli 2017 nog om 16 uur in het stadion van Sparta Rotterdam tegen Wales. De Belgian Red Flames spelen op vrijdag 7 juli 2017 in Montpellier tegen Frankrijk (21 uur) en op dinsdag 11 juli 2017 in Denderleeuw tegen Rusland (15 uur). Op maandag 24 juli 2017 speelt België in Tilburg de laatste wedstrijd van de groepsfase tegen Nederland in een duel dat al uitverkocht is maar dat U ook op televisie (NPO en Eén) zal kunnen bekijken.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: Voor meer over het boek van Rudi Molleman kan U terecht via:
Vrouwenteam.be
of via:
Foot100.be

Share