Share

Op zondag 9 augustus 2015 stond op het veld van Halveweg Zonhoven de 6de editie van de Luc Nilis Cup op het programma. De topaffiche was Lierse – PSV Eindhoven.

Voorafgaand won K. Massenhoven VC de finale van het voorprogramma met teams uit eerste en tweede klasse. Eersteklasser Massenhoven versloeg in de finale RSC Anderlecht B, ook al uit eerste klasse na strafschoppen (2-0) nadat het tijdens de mini-wedstrijd zelf 0-0 bleef. In het duel voor de derde plaats versloeg tweedeklasser Ladies Genk B eersteklasser Standard B met 1-0.

Luc Nilis, ex-Rode Duivel en de man die vaak fantastische doelpunten scoorde voor RSC Anderlecht, PSV Eindhoven en Aston Villa zowel op nationaal als Europees vlak was aanwezig om de vrouwenteams aan het werk te zien en hij gaf achteraf uiteraard ook de bekers aan de winnaressen. Hij zal zeker genoten hebben van de doelpunten tijdens de topaffiche tussen Lierse en PSV Eindhoven want die mochten allemaal gezien worden. Ze vielen allemaal in de tweede helft van het duel tussen twee teams die mekaar de voorbije drie seizoenen telkens weer partij gaven in de Women’s BeNeLeague en nu in volle voorbereiding zijn op de nieuwe competities in eigen land. Nadia Coolen opende de score iets voor het uur toen ze doorbrak op links en eenvoudig afwerkte (0-1, 57ste minuut). Vier minuten later stonden de bordjes alweer gelijk toen Justine Vanhaevermaet vanop links voorgaf en de nieuwe Pallieter Jana Coryn als een echte centrumspits met de rechtervoet binnentrapte (1-1, 61ste minuut). Tien minuten later was het opnieuw Nadia Coolen die de bezoekers uit Eindhoven met rechts op voorsprong trapte (1-2, 71ste minuut) maar nog geen drie minuten later kwam Lierse alweer langszij met misschien wel de mooiste goal van de namiddag een vluchtschot met links van Silke Demeyere, ook al nieuw en overkomend van Club Brugge Vrouwen, die zuiver in de rechterhoek (links van de keeper) binnenging (2-2, 74ste minuut). Daar bleef het bij en dus moesten strafschoppen de beslissing brengen. Myrthe Moorrees (PSV), Justine Vanhaevermaet (Lierse), Ibtissam Bouharat (PSV), Tine De Caigny (Lierse), Nadia Coolen (PSV), Jana Coryn (Lierse) en Kim Mourmans (PSV) trapten allemaal rechts van de keeper, Nicky Van Den Abbeele (Lierse) trapte de 4-4 in de andere hoek waarna Justien Odeurs (Lierse) de strafschop van Sylke Calleeuw (PSV) uiit haar doel hield. Sheryl Merchiers (Lierse) zette vervolgens de vijfde en dus beslissende strafschop om en schonk Lierse na de bekerwinst van vorig seizoen de Luc Nilis Cup 2015! Een mooi begin voor Lierse waar Belgian Red Flame Lien Mermans na haar blessureleed opnieuw aan voetballlen toekwam.

Justine Vanhaevermaet met Luc Nilis Cup 2015 - Photo Paul Dijkmans

Justine Vanhaevermaet met Luc Nilis Cup 2015 – Photo Paul Dijkmans

Luister naar reacties rond deze wedstrijd op video via:

http://www.vrouwenteam.tv

Bekijk de strafschoppenreeks van dit duel op video via:

Bekijk foto’s van de 6de Luc Nilis Cup via:

http://www.vrouwenteam.be/paul/

Share