Share

Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima zullen zich hun bezoek aan de openingswedstrijd van het EK Vrouwenvoetbal op zondag 16 juli 2017 in de Galgenwaard in Utrecht niet beklaagd hebben. De Oranje Leeuwinnen wonnen voor een vol stadion verdiend van Noorwegen!

Oranje stak van bij de aftrap het vuur aan de lont. Shanice van de Sanden werd gelanceerd op rechts. De spits van Liverpool gaf de bal voor en Lieke Martens zag haar poging gered door de Noorse doelvrouw Ingrid Hjelmseth. Het was het begin van een leuke openingswedstrijd met kansen langs beide kanten maar geen succes in de afwerking voor Vivianne Miedema, Lieke Martens, Daniëlle van de Donk, Caroline Graham Hansen, Kristine Minde, Maren Mjelde en Ada Hegerberg dit alles mede ook door toedoen van sterk keeperswerk van beide doelvrouwen!

Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam er dan toch in de 66ste minuut van de wedstrijd toen Lieke Martens de bal met links voorgaf vanop links en Shanice van de Sanden kwam ingelopen en knap in de benedenhoek raak kopte (1-0). Nederland zat op rozen en het had nog verder kunnen uitlopen. Noorwegen probeerde nog wel gelijk te komen maar dat lukte niet meer!

Op donderdag 20 juli 2017 is Noorwegen, dat dus met 0 op 3 aan dit tornooi begint, de tweede tegenstander van de Belgian Red Flames en dat om 18 uur in het Rat Verlegh Stadion in Breda. Dat duel zal U rechtstreeks kunnen bekijken op Canvas met commentaar van Eddy Demarez! Nederland speelt op dezelfde dag om 20u45 op het Kasteel in Rotterdam tegen Denemarken.

EK 2017 – Groep A – 1ste speeldag:

Nederland – Noorwegen 1-0 (rust: 0-0);
Doelpunt: 66′ Shanice van de Sanden 1-0.
Scheidsrechter: Stéphanie Frappart (Frankrijk);
Toeschouwers: 21.732.

Bekijk de hoogtepunten van dit duel via deze link van de NOS:
NOS – Sport

Bekijk ook nog de openingceremonie met dank aan UEFA.TV:

Voor nog meer over het openingsduel ga naar:
UEFA.com

PS: Jos Opdebeeck was als scout voor de KBVB aanwezig op dit duel waar de sfeer uniek was.

Share