Zondag 16 juli 2017 was ook een beetje geschiedenis voor Sporza. Voor het eerst werd een interland van de Belgian Red Flames rechtstreeks uitgezonden op de openbare omroep.

Eén pakte uit met de grote middelen. Eddy Demarez mocht commentaar geven bij Denemarken-België vanuit Doetinchem terwijl er ook een studioprogramma werd gemaakt met Ruben Van Gucht als moderator en Belgian Red Flame Justine Vanhaevermaet, die geblesseerd moest afhaken voor dit tornooi, en ex-Rode Duivel Gert Verheyen als analysten. De uitzending werd gevolgd door maar liefst 697.257 kijkers!

Foto – (c) KBVB

Ook Sporza Radio was ter plaatse met rechtstreeks commentaar bij de wedstrijd. Voor Hermien Vanbeveren was dat bij het voetbal een primeur!

Ook RTBf was aanwezig met als commentator Benjamin Deceunick geassisteerd door een andere ex-Belgian Red Flame Cécile De Gernier voor de technische toelichting.

Aline Zeler in een interview na de wedstrijd met RTBf. Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Ook de traditionele geschreven pers was dit keer massaal aanwezig in Nederland voor het vrouwelijke Belgische debuut op een EK-eindronde. Toen Ives Serneels destijds in Reykjavik op 21 september 2011 aan zijn allereerste wedstrijd met inzet, het EK-kwalificatieduel tegen Ijsland, begon was alleen fotograaf David Catry aanwezig samen met ondergetekende.

Voor nog meer foto’s van Dirk Vuylsteke rond Denemarken – België kan U terecht op:
Sportpix.be

PS: Nog melden dat het openingsduel Nederland – Noorwegen op NPO 1 op zondag 16 juli 2017 maar liefst 2,1 miljoen kijkers haalde. Het was zo het best bekeken programma van de avond én van de afgelopen week in Nederland!

Voor meer over het openingsduel ga naar:
Vrouwenteam.be

Voor meer over Denemarken – België ga naar:
Vrouwenteam.be