Share

Vier dagen na hun nederlaag bij hun debuut op het EK 2017 in Nederland tegen Denemarken staan de Belgian Red Flames op donderdag 20 juli 2017 opnieuw in de schijnwerpers.

De Belgian Red Flames zijn inmiddels verhuisd van Rheden naar Tilburg en ze hebben er alweer een aantal trainingen en praatsessies opzitten. In aanloop naar het duel tegen Noorwegen in het Rat Verlegh Stadion van Breda waar eerder Duitsland en Zweden 0-0-gelijkspeelden zijn nu ook Laura Deloose (die last had aan de rechtervoet) en Lorca Van De Putte (knieblessure) helemaal fit en de bondscoach Ives Serneels kondigde aan dat er wel wat gewijzigd zou kunnen worden in de opstelling. Het wordt dus uitkijken naar wie dit keer waar in de basis zal staan en hoe de aanpak (vooral bij het begin) van de wedstrijd zal zijn. Voetballen kunnen deze Belgian Red Flames wel, alleen moet dat vanaf de eerste minuut gebeuren en niet in de reactie op het moment dat ze op achterstand zijn gekomen … Het duel is op deze donderdag 20 augustus 2017 rechtstreeks te bekijken op Canvas met commentaar van Eddy Demarez. Later op de avond kan U het duel tussen Nederland en Denemarken in dezelfde groep zien op NPO 1!

Ook nog melden dat de Belgische fans normaal gezien net als in Doetinchem tegen Denemarken weer ruim in de meerderheid zullen zijn in het stadion waar NAC, het team van trainer Stijn Vreven, zijn thuiswedstrijden speelt. 5.250 Belgen zijn op komst naar de wedstrijd en ook een 400-tal Noorse fans!

Na Duitsland – Zweden met Anja Mittag (links) en Linda Sembrant (rechts) is het nu België – Noorwegen in het Rat Verlegh Stadion! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Tot slot is het tornooi voor enkele speelsters slecht begonnen. Svenja Huth (Duitsland) heeft een spierblessure en kan pas ten vroegste vanaf de halve finales op donderdag 3 augustus 2017 opnieuw in actie komen. De Deense verdediger Janni Arnth Jensen liep tegen de Belgian Red Flames een voetblessure op en is volgens de UEFA voor de rest van het tornooi uitgeschakeld.

Voor nog meer over het EK 2017:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Share