Share

De Belgian Red Flames mochten op de Belgische nationale feestdag vrijdag 21 juli 2017 een flink aantal fans verwelkomen op de open training op het oefenveld van VV Rijen vlakbij Tilburg.

Er kwamen flink wat fans opdagen voor de open training op de Belgische nationale feestdag op het oefenveld van VV Rijen vlakbij Tilburg. Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Na hun allereerste winst op een EK-eindrondewedstrijd in Breda tegen Noorwegen konden de supporters nu ook eens zien waar de Belgian Red Flames onder leiding van bondscoach Ives Serneels en zijn technische staf dagelijks trainen sinds ze uit Rheden terugkwamen. Het was ook de gelegenheid om kennis te maken of om op handtekeningenjacht te gaan want dit is het allereerste Belgische vrouwelijke voetbalteam dat ooit zover kwam!

Enkele handtekeningen van de Belgian Red Flames op de voorlopig enige gebruikte truien op dit EK 2017! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

In de Belgische weekendkranten kregen ze dit keer overigens meer aandacht dan gewoonlijk en in De Morgen pleitte collega Hans Vandeweghe er intussen voor dat de VRT nog meer wedstrijden van de Belgian Red Flames toont en dat het volledig EK in beeld zou gebracht worden onder de titel ‘Niet alleen Cristiano’s maar ook Tessa’s verdienen aandacht’!

Het stadion van Willem II waar op maandag 24 juli 2017 de vrouwelijke derby der lage landen in de groepsfase van het EK 2017 zal plaatsvinden! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Het wordt vanaf zondag 23 juli 2017 uiteraard uitkijken naar het vervolg van de prestaties van de Belgian Red Flames met allereerst een training op het veld van het Koning Willem II-stadion waar op maandag 24 juli 2017 om 20 uur 45 en rechtstreeks te volgen op Eén met commentaar van Eddy Demarez de vrouwelijke derby der lage landen tegen Nederland op het programma staat met als inzet een plaatsje in de kwartfinales. De spanning stijgt ongetwijfeld maar er is maar één optie wil België absoluut voor het eerst die kwartfinales halen. Dat is winnen tegen gastland Nederland want dan zijn ze altijd geplaatst en hoeft er geen rekenwerk meer aan te pas te komen! Dus Go forward Belgian Red Flames and create more history!

Voor meer over dit EK:
Vrouwenteam.be
Voor interviews met speelsters op dit EK 2017:
Vrouwenteam TV
Voor de eerste overwinning in de oefencampagne van Standard:
Vrouwenteam.be

PS: Ook nog melden dat de Belgian Yellow Tigers vandaag al om 17u15 onze tijd in het Braziliaanse hun laatste wedstrijd in de World Grand Prix Volleybal spelen tegen … Nederland!

Share