Share

Terwijl het EK 2017 in Nederland op volle toeren draait is ook Belgisch landskampioen Standard inmiddels aan de voorbereiding begonnen. Op zaterdag 22 juli 2017 speelde het al het tweede oefenduel en dit in Nederland tegen PEC Zwolle.

Standard begon de oefencampagne in het seizoen 2017/18 in het Duitse Uevekoven waar het tegen het lokale team afgelopen woensdag 19 juli 2017 een gelijkspel afdwong (1-1) dankzij een doelpunt van de van RSC Anderlecht teruggekeerde Lola Wajnblum (0-1, 20ste minuut) waarna de thuisploeg in de tweede helft op gelijke hoogte kwam (65ste minuut).

Standard speelde toen in Duitsland in volgende opstelling:
Lisa Lichtfus (60’ Kenza Vrithof), Valentine Hannecart (78’ Charlotte Cranshoff), Lola Wajnblum, Noémie Gelders, Ellen Charlier (46’ Magali Dinon), Lisa Verhoeven (46’ Romane Woltèche), Elien Nelissen (70’ Ellen Charlier), Yuna Appermont, Jasmine Verbruggen (46’ Karlijn Knapen), Lisa Petry (46’Gwyneth Vanaenrode).

Yuna Appermont aan de bal voor Standard in het oefenduel in Rosmalen tegen PEC Zwolle! Foto – (c) Standard/RA

Op zaterdag 22 juli 2017 werd het oefenduel tegen PEC Zwolle, een club uit de Nederlandse Eredivisie gespeeld in Rosmalen. Standard won dit keer met 0-2. Beide doelpunten vielen na de rust via Lola Wajnblum (55ste minuut) en via Noémie Gelders (0-2, 60ste minuut).

Het team van Standard bestond uit volgende speelsters en er vonden tal van wissels plaats tijdens het duel:

Lisa Lichtfus, Kenza Vrithof, Maurane Marinucci, Valentine Hannecart, Lola Wajnblum, Noémie Gelders, Ellen Charlier, Elien Nelissen, Yuna Appermont, Karlijn Knapen, Lisa Petry, Gwyneth Vanaenrode, Magali Dinon, Lisa Verhoeven, Romane Woltèche, Jasmine Verbruggen.

Volgende week gaat landskampioen Standard op stage naar Houffalize! Eind augustus 2017 spelen ze in Estland in de voorronde van de UEFA Women’s Champions League o.a. tegen Ajax met nu 2 Belgian Red Flames Davina Philtjens (ex-Standard) en Nicky Van Den Abbeele!

Voor nog meer over Standard ga naar:
Vrouwenteam.be

Share