Op de tweede speeldag in Groep D behaalde Portugal in Rotterdam een historische overwinning tegen Schotland terwijl Engeland in Breda tussen de regenbuien door Spanje klopte!

Portugal, straks opnieuw tegenstander van de Belgian Red Flames op weg naar het WK 2019 in Frankrijk, kwam op het Kasteel in Rotterdam onder de Schotse druk uit om net voor het halfuur op voorsprong te komen via Carolina Mendes die in Ijsland competitievoetbal speelt (0-1, 27ste minuut). Schotland kon iets over halfweg de tweede helft langszij komen via Erin Cuthbert op aangeven van Caroline Weir (1-1, 68ste minuut) maar 3 minuten later lukte de pas ingevallen Ana Leite met haar eerste baltoetsen het winnende doelpunt (1-2, 71ste minuut).

De Schotse fans waren aanwezig in Rotterdam voor het duel tegen Portugal! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

In Breda won Engeland het prestigeduel tegen Spanje met 2-0 dankzij een vroeg doelpunt van Francesca Kirby (1-0, 2de minuut) en een late goal – haar 4de van dit tornooi al – van Jodie Taylor (2-0, 85ste minuut). Engeland was fysiek sterker, Spanje probeerde opnieuw mooi voetbal te spelen maar dit keer zonder succes!

Het regende fel tijdens Engeland – Spanje in Breda! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke