Share

Italië, binnenkort tegenstander van de Belgian Red Flames op weg naar het WK 2019 in Frankrijk, is als eerste land uitgeschakeld op het EK 2017. Het team van bondscoach Antonio Cabrini, in 1982 nog wereldkampioen bij de mannen, verloor na het eerste duel tegen Rusland in Rotterdam nu ook in Tilburg tegen titelverdediger en Olympisch kampioen Duitsland.

Duitsland voor de aftrap van het duel tegen Italië in Tilburg! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Italië speelde nochtans een behoorlijke wedstrijd. Zelfs na de blunder van doelvrouw Laura Giuliani die een vrije trap van Dzsenifer Marozsan loste waardoor Josephine Henning Duitsland eenvoudig op voorsprong kon koppen (1-0, 19de minuut) kwam het als eerste team op dit tornooi van een achterstand terug. De sterk spelende Barbara Bonansea bediende Ilaria Mauro en zij, sneller op de bal dan Babett Peter, trapte aan de eerste paal tussen de benen van doelvrouw Almuth Schult binnen (1-1, 24ste minuut). Tussenin had Sara Däbritz voor Duitsland nog tegen de paal getrapt (26ste minuut).

De Italiaanse captain Melania Gabbiadini, hier met Isabel Kerschowski (17), speelt straks tegen Zweden haar laatste interland! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Doelvrouw Giuliani die zich na haar mistasten bij de eerste goal herpakte met enkele knappe reddingen op pogingen van Anja MIttag, Dzsenifer Marozsan (tot 3x toe), Mandy Islacker en Linda Dalmann veroorzaakte net voor halfweg de tweede helft ook nog een strafschopfout op Anja Mittag die zich wel heel gewillig liet vallen (65ste minuut). Verdediger Babett Peter nam haar verantwoordelijkheid op en trapte Duitsland vanop de strafschopstip op voorsprong (2-1, 67ste minuut). Het bleek uiteindelijk ook voldoende voor de eerste Duitse winst op dit EK. Italië, dat in de eerste helft topschutster Ilaria Mauro (zij scoorde in beide duels van de Azzurre op dit EK) al zag uitvallen met een knieblessure, moest het in de laatste 20 minuten van de wedstrijd nog met 10 doen na de dubbele gele kaart voor Elisa Bartoli (64ste en 69ste minuut). Nog geen 2 minuten later verloor het dan ook nog Valentina Cernoia, die na een contact met Sara Däbritz eveneens van het veld moest gedragen worden.

Ondanks de numerieke minderheid en de blessures bleef Italië nog naar de gelijkmaker zoeken en die kwam er op enkele sekonden van het einde van de reguliere speeltijd nog bijna toen de ingevallen Cristiana Girelli net niet bij een vrije trap van Elena Linari wist te komen (90ste minuut). Na 4 minuten toegevoegde speeltijd en onder het toeziend oog van de Belgische Referee Observer Carla De Boeck en van UEFA Technical Commission Anne Noë was de Italiaanse uitschakeling een feit.

Veel Duitse fans in het stadion van Willem II voor de wedstrijd tegen Italië! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Eerder op de dag won Zweden in Deventer tegen Rusland met 2-0 dankzij goals van Lotta Schelin in de eerste helft (1-0, 22ste minuut) en van Stina Blackstenius kort na de rust (2-0, 52ste minuut). Zweden staat na 2 speeldagen aan de leiding in groep B met een beter doelsaldo (2-0 tegen 2-1) dan Duitsland.

Lees nog meer over deze groep B:
Vrouwenteam.be

PS: Na de wedstrijd in Tilburg kondigde bondscoach Antonio Cabrini aan dat captain Melania Gabbiadini op dinsdag 25 juli 2017 in Doetinchem haar laatste interland zal spelen voor Italië!

Share