Share

Op donderdag 3 augustus 2017 staan de halve finales van het EK Vrouwenvoetbal op het programma. Deze zijn wel niet te zien op een Belgische zender.

Ondanks de vele kijkers voor de wedstrijden van de Belgian Red Flames worden de halve finales van het EK vrouwenvoetbal tussen Denemarken en Oostenrijk in Breda en tussen gastland Nederland en Engeland in Enschede niet op een Belgische zender uitgezonden. De televisierechten daarvoor zijn wel gekocht maar er is geen uitzending hiervan. U zal dus moeten afstemmen op NOS, France 4 of Eurosport wil U te weten komen wie op zondag 6 augustus 2017 de finale van het EK in de Grolsch Veste van Enschede zal spelen. Van die finale kan U overigens wel een rechtstreekse uitzending bekijken op Canvas.

Op donderdag 3 augustus 2017 kan U wel mannenvoetbal bekijken met de terugwedstrijden in de 3de voorronde van de UEFA Europa League tussen KV Oostende en Olympique Marseille op Q2 terwijl er van Altach – KAA Gent in Innsbruck geen uitzending voorzien is.

Ondertussen staat ook vast dat Nederland en België slechts met 1 club (Feyenoord en RSC Anderlecht) zullen vertegenwoordigd zijn in de UEFA Champions League van 2017-18. Ajax kwam na een 1-1 op bezoek bij OGC Nice thuis in een volle Amsterdam Arena niet verder dan 2-2 waardoor het naar de UEFA Europa League verwezen wordt. Dat is ook het geval voor Belgisch vice-kampioen Club Brugge. Na de 3-3 thuis ging het in Istanbul tegen Basaksehir met 2-0 onderuit. Opmerkelijk is verder de uitschakeling van Dinamo Kiev. Na de 3-1-winst in de thuiswedstrijd werd er in Zwitserland alsnog verloren tegen Young Boys Bern (2-0). Dinamo zal dus al zeker niet de finale van de UEFA Champions League 2018 in eigen huis kunnen spelen want ook zij spelen vanaf half augustus 2017 in de UEFA Europa League!

Nog meegeven dat de OekraÏnse Kateryna Monzul het duel in Breda mag fluiten tussen Denemarken en Oostenrijk met als assistenten Maryna Striletska (Oekraïne) en Petruta Iugulescu (Roemenië) en als vierde ref Katalin Kulcsar (Hongarije). De halve finale tussen Nederland en Engeland is voor de Française Stéphanie Frappart. Zij wordt in de Grolsch Veste bijgestaan door haar landgenote Manuela Nicolosi en de Griekse Chrysoula Kourompylia. De Duitse Bibiana Steinhaus, die nu titelverdediger Duitsland uitgeschakeld is meer dan waarschijnlijk de EK-finale van toekomende zondag zal fluiten is bij deze affiche 4de ref.

Voor nog meer over het EK Vrouwenvoetbal:
Vrouwenteam TV

Share